Türk Kızılayı'na Araç Yardımı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliğinde düzenlenen proje kapsamında satın alının kan bağış aracı, Türk Kızılayı yetkililerine teslim edildi.

Düzenlenen devir-teslim töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, kan bağışının yaygınlaştırılması için bu tür araçlara da ihtiyaç duyulduğunu anlattı.
Sosyal sorumluluk gereği bu çalışmayı yaptıklarını belirten Kösemusul, "İnsan hayatının, insan sağlığının korunması ve insan onuruna saygı duyulmasının sağlanması amacıyla, milliyet, ırk, dini inanç, sınıf farkı gözetmeden, tüm insanlar arasında karşılıklı anlayışı, dostluğu, işbirliğini ve kalıcı barışı destekleyerek, gönüllü, güvenli ve düzenli kan bağışı programlarını başarıyla yürüten ve ülkemizin ihtiyacı olan kanın tamamını karşılamak için çalışan Türk Kızılay'ına, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kösemusul, bu araç sayesinde daha modern ve konforlu şartlarda bağış çalışmaların yürütüleceğini kaydetti.

"Sağlık her şeyden önemlidir" diyen Kösemusul, "Kan vererek aslında can veriyoruz, ihtiyacı olanların sağlıklı olmalarına vesile oluyoruz. Teslim töreninden sonra da kan bağışında bulunacağız" ifadelerini kullandı.
Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar ise kentteki çalışmaları sırasında bu tür bir aracın bulunmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ancak bu sıkıntının da giderildiğini söyledi.

Kaynak: AA