Osb’de Korkutan Yangın Açıklaması

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSB) bir fabrikanın talaş deposunda çıkan yangında 1 işçi yaralandı, 1 işçi de yangına müdahale ederken 80 metre yükseklikten aşağı düştü.

Osb’de Korkutan Yangın Açıklaması

Edinilen bilgiye göre, KOSB 24. Cadde’de bir fabrikanın deposuna talaş getiren Y.Y. yönetimindeki 38 UZ 328 plakalı panelvan, deponun yanında bulunan projektöre çarptı. Çarpmanın etkisiyle çıkan yangın talaş deposuna sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangına müdahale etmeye çalışan B.Ş. isimli işçi deponun üst katında yangının üzerine sıçraması sonucunda 80 metre yükseklikten aşağıda bulunan panelvan aracın üzerine düştü. Ağır yaralanan işçi B.Ş. fabrikaya ait ambulans ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldükten sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yanık Ünitesi Servisi’nde tedavi altına alındığı öğrenilirken, B.Ş.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Talaş deposunu soğutma esnasında depodan yaralı olarak çıkan Y.Ü. isimli işçi de ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan, yangını soğutma çalışmasına fabrikaya ait 11 itfaiye aracı müdahale ederken, 2 tane Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi de yangına müdahale etmek için olay yerine geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA