Konyaaltı Belediyesi Bez Torba Dağıtıyor

Konyaaltı Belediyesi naylon poşetlerin kullanımını azaltmak için pazar yerlerinde ücretsiz bez torba dağıtmaya devam ediyor.

Konyaaltı Belediyesi Bez Torba Dağıtıyor
10 bin bez torba dağıtmayı hedeflediklerini belirten Konyaaltı Belediyesi Çevre Mühendisi Fulya Ayvazoğlu, vatandaşların katılımının gayet güzel olduğunu söyledi.


Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tekrar kullanılabilir bez torbaların özendirilmesi için ilk olarak Kapalı Semt Pazarlarında ücretsiz pazar torbası dağıtmaya devam ediyor. Vatandaşlardan ilgi gören proje ile pazar yerlerinde naylon poşet kullanımının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında vatandaşlara ücretsiz 10 bin bez torba dağıtılması hedefleniyor. Vatandaşlardan gayet güzel tepki aldıklarını ifade eden Konyaaltı Belediyesi Çevre Mühendisi Fulya Ayvazoğlu, şu ana kadar 5 bin bez torba dağıttıklarını söyledi.

Ayvazoğlu, plastik poşet kullanımını önlemeye yönelik bir bilgilendirme kampanyası olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bilindiği üzere naylon poşetlerinde doğada yok olması çok uzun yılları alıyor. Çevre ve doğaya zararları var. Bu yüzden çevre bilincini kazandırmak ve korumak adına pazar yerinde vatandaşlarımıza yönelik bez torba dağıtımını ücretsiz yapıyoruz. Katılımları çok güzel görüyoruz. Bugün üçüncü pazarımız. Yoğun bir ilgi de var. Bez torbaların içlerinde de geri dönüşümlerini kapsayan çalışmalara yönelik bilgi yer almaktadır. Vatandaşlar buradan bizden de bilgi alabiliyor. Geri dönüşlerde yapabiliyor. Şu an 5 bin bez torba dağıtmış bulunmaktayız. 10 bin bez torba dağıtacağız. Konyaaltı’na bağlı bütün pazar alanlarında bez torba dağıtıyoruz.”

"BEZ TORBA ÇEVRE DOSTU"
Pazar alışverişine gelen vatandaşlardan Haluk Erdoğan da uygulamanın çok güzel olduğunu belirterek, "Pazarlar ve marketlerde bez torba kullanılmalı. Poşet doğada uzun zaman çözülmüyor. O yüzden bez torba daha sağlıklı. Bez torbalar çevre dostu. Herkes bez torba kullanmalı bence” diye konuştu.

Zekiye Oğuzca da, bez torbadan çok memnun olduklarını belirterek "Çok olumlu bir şey. Bez torbalar marketlerde parayla satılıyor. Çok güzel bir durum. Diğer belediyelerinde böyle bez torba uygulamasına geçmesi çok güzel olur. Avantajlı bir durum birkaç kez kullanabiliyorsunuz. Doğa da biliyorsunuz naylon çok geç ayrışıyor. Ama bezler öyle değil. Kullanım alanı çok fazla. Çok fazla üründe taşıyabilirsiniz. Görüntüsü de çok güzel" diye konuştu.

Kaynak: İHA