Karabükte 'Hadrianaupolis' Antik Kentindeki Çalışmalar

Eskipazar ilçesinde bulunan ve ortaya çıkarılan mozaikler nedeniyle "Karadeniz'in Zeugması" olarak adlandırılan Hadrianaupolis antik kentinde "Kilise B"nin üstünün örtülme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hadrianaupolis antik kentinde giderek çalışmaları yakından takip ettiğini, Kilise B'nin koruma amaçlı üstünü kapatılma işini Özel İdare olarak kendilerinin gerçekleştirdiğini söyledi.

Antik kentte öncelikle kazı yapmak değil, ortaya çıkartılan eserlerin korunmasının amaçlandığını anlatan Uzun, "Antik kentte ortaya çıkartılanları öncelikle korumaya alarak bir an önce turizme kazandırılmasını sağlayacağız. Bu amaçla Kilise B'nin üstünün kapatılma işini ihale ettik ve çalışmalar başladı.

Bunu biz üstlendik. Bu amaçla sürekli gelip çalışmaları yerinde inceliyorum. Eksik ne varsa tamamlamaya gayret ediyoruz. Kilise B'nin üstü en kısa sürede tamamlanacak. Burası çok önemli bir merkez. Bunun bilincinde çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA