Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan “Gönül Elçileri” projesinin alt bileşeni olan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi”nin Yakakent ilçesinde tanıtım toplantısı yapıldı.


Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Sayın Hülya Aksoy’un katılımı ile Yakakent ilçesi 100. Yıl Ortaokulu konferans salonunda yapılan toplantıya Yakakent Kaymakam Vekili Veysel Osmanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ülkemiz genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, Samsun genelinde de Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kapsamında 81 ilde uygulamaya konulan “Gönül Elçileri” şemsiye projesinin ikinci alt bileşeni olan “Kadın ve Güçlenme” başlığı altında “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi”nin tanıtımı Yakakent ilçesinde düzenlendi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca Aralık 2012 yılında başlatılan Gönül Elçileri Projesi 81 ilimizde devam etmektedir. Gönül Elçisi Projesi’nde Samsun ilimiz yaklaşık 20 bin gönül elçisiyle ülkemizde genelinde ilk on sıralarda yer almaktadır. Bu proje ile kadınlara ulaşmayı, onları cesaretlendirmeyi hedefliyoruz. Sizlerden çevrenizde ulaşacağınız kadınlara Açık Mesleki Eğitime kayıt yaptırmaya davet etmenizi istiyoruz. Sizin uzatacağınız eli bekleyen kadınlar var” dedi.

Proje için destek beklediğini belirten Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, “Bugün burada başlatacağımız ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ içinde sizlerden destek bekliyoruz. Kadınlarımızın meslek edinmesi, ekonomiye kazandırılması, kendi ayakları üzerinde durması, kadınlarımızın mutlu ve sosyal olmasını sağlıyor. Bu mutluluk ve sosyallik kadınlarımızın kendi ailesine ve kendi özüne yansımasını sağlayacaktır. Ayrıca maddi olarak aile bütçesine önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu proje gerçekten çok önem verdiğimiz bir projedir. Sizlerin bu konuda çok büyük desteklerinizi istiyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay, Yakakent Çok Programlı Lisesi Öğretmeni Zeynep Delihasanoğlu, İŞKUR Meslek Danışmanı Uğur Uzun ve İl Müftülüğü Vaizi Firdevs Şana birer sunum gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA