İstanbul Merkezli Operasyon

İstanbul merkezli operasyona ilişkin Avrupa'daki Türk vatandaşlarını bilgilendirme toplantısına katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, "Gezi olayları nasıl ağaç meselesi değilse bu ilk olay da ayakkabı kutusu meselesi değil. Dershane meselesi hiç değil" dedi.

Ulupınar, partisinin Ereğli ilçe başkanlında gazetecilere yaptığı açıklamada, partilerinin Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal başkanlığındaki 10 milletvekilinin, İsviçre, Almanya, Fransa ve İsveç'te çeşitli programlara katılarak, Türk vatandaşlarını söz konusu operasyona ilişkin bilgilendirdiğini söyledi.

Almanya'da Avrupa Türk Demokratlar Birliğince (UETD) düzenlenen etkinliklerde gurbetçilere operasyonla ilgili gelişmeleri aktardıklarını ifade eden Ulupınar, şöyle konuştu:
"Büyük ilgi gördük. Partimize yüzde 75 oranında destek söz konusu. Ancak bir yolsuzluk operasyonunda birtakım olaylardan vatandaşlarımızın zihni bulanmış ve kafası karışmış olabilir. Bir camiada bir kişi yolsuzluğa ve hırsızlığa bulaşırsa bütün camiayı hırsız diye suçlayamayız. Bu kişinin de yaptığı veya yapmadığı daha henüz netlik kazanmamıştır. İftira da olabilir. İçimizde hiç iftiraya uğrayan olmadı mı? Hiç içimizde yapmadığımız bir olaydan dolayı suçlanan olmadı mı? Her şey ortaya çıkacak. Hiçbir şey gizli kalmaz. Bunların birileri tarafından korunması da söz konusu olamaz. Bunun vebali var. Hepimiz inanmış insanlarız. Yaptıkları da yanlarına kalmayacaktır. Soruşturmalar tamamlanacak."
Türkiye'nin yaptıklarından birilerinin rahatsız olduğunu dile getiren Ulupınar, "Bu coğrafyada yaşamanın bedeli ağır. Ekonomik büyüme Çin'den sonra en fazla Türkiye'de gerçekleşmiş. Türkiye'nin, güneyindeki yangına ve Batı'daki krize rağmen büyümesi birilerini rahatsız edecek. Gezi olayları nasıl ağaç meselesi değilse bu ilk olay da ayakkabı kutusu meselesi değil. Dershane meselesi hiç değil. Büyük bir rant var. Oysa ki biz dershaneleri kapatmayacağız. Dönüştürüyoruz. Aynı özel hastaneler gibi. Buralardan vatandaşlarımız ücretsiz yararlanabiliyor. Vatandaşlarımız okul gibi yine çocuklarını dershanelere gönderecekler. Biz mücadele edeceğiz daha çok kenetleneceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA