Hdp Aday Tanıtım Toplantısı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Ankara’da ve İstanbul’da üç M’li adaya karşı HDP’nin adayı da inanıyorum ki büyük bir başarı gösterecektir” dedi.


Halkların Demokratik Partisi (HDP), 59 büyükşehir ve il belediye başkan ve eşbaşkan adaylarını tanıttı. İnşaat Mühendisleri Odası’nda gerçekleşen aday tanıtım toplantısına BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı.

Programın sunuculuğunu yapan Yeşim Dormen’in konuşmasını yapmak için Demirtaş’ı çağırırken ‘Selahattin Öcalan’ demesi ve ardından “Her dil sürçmesinin ardında bir gerçek vardır” sözleri salonda gülüşmelere neden oldu. Demirtaş konuşmasında, “Yeşim Hanım haksız değil, çünkü başkanlık çoktur ama sebep bir tanedir” dedi.

Türkiye’de bütün ezilenlerin, bütün farklılıkların, bütün ötekilerin gözünün, yani yüzde 95’inin gözünün kendilerinde olduğunu öne süren Demirtaş, “Bu kadar kirlenmiş bir siyasi ortamda, siyasetin bu kadar zehirlendiği, siyasetin bu kadar ayağa düştüğü, siyasetin ayakkabı kutularına kadar girdiği bir ortamda halkın umudu olmak, halkta heyecan yaratmak temiz bir siyaset için emekçiden, ezilenden yana bir siyaseti ortaya koymak için önemli bir fırsat var önümüzde. Mart seçimleri inanıyorum ki HDP’nin artık Türkiye’de üçüncü yol gerçek bir alternatif, gerçek bir halk iktidarı olma yolunda büyük bir çıkış yakalayacağı seçim olacaktır” diye konuştu.

Kadın kimliğini demokratik bir kimliğe getirecek yarışta kadınlara başarılar dilediğini belirten Demirtaş, meselenin o koltukta oturmak olmadığını söyledi.

Demirtaş, “Ankara’da ve İstanbul’da üç M’li adaya karşı HDP’nin adayı da inanıyorum ki büyük bir başarı gösterecektir” dedi.

HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü ise 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerin ilk adımını attıklarını kaydetti.

Bu seçimlerin sonuçlarının herkes için önemli olduğunu ifade eden Kürkçü, her yerde yerel yönetimlere talip olduklarını söyledi.

Adayların hiçbirisinin banka hesaplarında bir şey olmadığını belirten Kürkçü, “Tertemiz alınları, tertemiz vicdanlarıyla karşınızdalar. Halk, kendi kendini yönetmeye HDP ile başlayacak. HDP’nin yerel yönetimleri kadınların yerel yönetimi olacak, çocukların yerel yönetimi olacak, yoksulların yerel yönetimi olacak. Bugüne kadar ayrıcalıkla hareket etmiş olanların hepsi HDP’nin yerel yönetimlerinin kapısında en son sırada bekleyecekler. En başta en yoksullar, en başta en çok çalışanlar, en sonda bu kentin kaymağını yiyenler” ifadelerini kullandı.

Kürkçü, adaylarının her zaman kendilerini seçenlere karşı hesap verebilir konumda şeffaf, asla ve asla halkın üzerine çıkmaya yeltenmeyen adayların olacağından emin olunabileceğini söyledi

HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ise yaptığı konuşmada, “bu daha başlangıç” sloganının en çok HDP’ye yakıştığını ifade ederek, “Çok tarihi bir süreçten geçiyoruz. Sadece Türkiye’de yaşanan gelişmeler değil, dünyada yaşanan gelişmeler ortada. Bu gelişmelere yön verecek bir siyasi iradeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Biz HDP olarak doğru zamanda doğru yerde kendimizi inşa ettiğimizi düşünüyoruz. Biz yeni bir sistem istiyoruz. Bizim dışımızda kalanlar hepsi bu çarkı devam ettirmek istiyor. Biz bu çarkı kırmak istiyoruz. Bu çark insanlığın başına beladır” diye konuştu.

Kadın özgürlüğünün olması gerektiğine vurgu yapan Tuncel, “Bugüne kadar yapılan siyasetin erkek egemenliğine uygun olduğunu görüyoruz. Bu ülkede şimdiye kadar bıyıklılar ve göbekliler siyaset yaptı. Artık buna dur diyoruz” ifadelerini kullandı.

Tuncel’in kendisinin sözlerinin ardından bıyıklarını saklayan Sırrı Süreyya Önder’e ise “Biz kesin kazanacağız başkanım. Siz bıyıktan kurtardınız” ifadeleri salonda gülüşmelere neden oldu. Siyaseti erkek yapacak anlayışının yerle bir edileceğini kaydeden Tuncel, “Eşit temsil yapıyoruz. Diğerlerinden farklı ne siz ne yapacaksınız yerel yönetimlerde biz de şehir senin istediğini yapabilirsin diyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından aday tanıtımlarına geçildi. HDP Ankara Büyükşehir Eşbaşkan adayları Salman Kaya ve Songül Erol Abdil oldu

Kaynak: İHA