Çorum'da 'Engelli Erişebilirliği' Faaliyetleri

Çorum'da engelli erişebilirliğinin sağlanamadığı kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere umuma açık yerlere cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Çorum Valiliği bünyesinde kurulan Erişebilirlik İzleme ve Denetleme İl Komisyonu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer başkanlığında toplandı. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, engelli erişimi ile ilgili bazı kararlar alındı.
Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Dinçer, alınan karar doğrultusunda engelli erişilebilirliği ile ilgili bina ve açık alanlarda denetimler yapılacağını belirtti.

Belirlenen tarihler arasında komisyon tarafından başta kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar ile umuma açık alanlarda denetimler yapılacağını ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:
"İl programında belirlenen tarihler arasında komisyonda oluşturulan teknik ekip, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, sosyal ve kültürel altyapı alanları, gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış umuma açık hizmet veren her türlü yapıları denetleyecek. Görülen eksikliklere istinaden umuma açık hizmet veren her türlü yapı ve açık alan sahibi olan gerçek ve tüzel kişiliklere her bir tespit için bin liradan 5 bin liraya kadar, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ise her bir tespit için 5 bin liradan 25 bin liraya kadar idari para cezası uygulanabilecektir."
Dinçer, denetimlerin Şubat ayında başlayacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA