CHP’nin kılavuzu kara cübbeliler

CHP'den HSYK önerisine ret kararı çıktı. Yeni Akit bu gelişmeyi "HSYK’nın yapısını değiştirmeye yönelik anayasa değişikliği teklifine önce ‘olumlu’ yaklaşan CHP, kaos peşinde koşan ‘kara cübbeli’ kılavuzlarının görüşleri doğrultusunda, bu teklifi reddetti." şeklinde duyurdu.

CHP’nin kılavuzu kara cübbeliler
CHP'den HSYK önerisine ret kararı çıktı, öneri 'samimi olmadığı' gerekçesiyle uygun bulunmadı. CHP, 'Hayır' kararını AK Parti'ye de iletti. CHP, AK Parti'nin HSYK ile ilgili olarak Anayasa değişikliği konusundaki birlikte çalışma önerisini 'samimi bulmadığını ve uygun görmediğini' bildirdi.

Bu gelişme Yeni Akit Gazetesi'nde ise 'HSYK'nın yapısını değiştirmeye yönelik anayasa değişikliği teklifine önce'olumlu' yaklaşan CHP, kaos peşinde koşan'kara cübbeli' kılavuzlarının görüşleri doğrultusunda, bu teklifi reddetti. CHP'nin akıl hocalığını yapan isimler arasında, Erdoğan Teziç, Ömer Faruk Eminağaoğlu, YARSAV Başkanı Murat Arslan gibi hukukçular yer alıyor.' şeklinde görüldü.

İşte 'CHP'nin kılavuzu kara cübbeliler' manşeti kullanılan o haber;

17 Aralık operasyonu ile iyice su yüzüne çıkan yargıdaki'çeteleşmenin' önünün kesilmesi için harekete geçen, bu kapsamda muhalefet partileriyle de temas kuran hükümete, muhalefete güvenmemesi yönünde uyarılar yapılıyor. CHP'nin tarihinde Türkiye'nin menfaatine hiçbir çalışmaya destek vermediğini hatırlatan uzmanlar, CHP'den olumlu bir cevap beklemenin zaman kaybından başka bir anlama gelmeyeceğini ifade ediyorlar.


KILIÇDAROĞLU KARA CÜBBELİLERDEN KAOS TAKTİĞİ ALDI
Bu arada uyarıları doğrulayan ilk sinyaller de alınmaya başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun topladığı hukukçular'kaos' taktikleri verdiler; HSYK krizine'hukuki değil siyasi açıdan yaklaşılması' tavsiyesinde bulundular. Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde uzlaşmaya açık olduğu sinyali veren Kılıçdaroğlu, bu görüşmenin ardından'kara cübbelileri' dinleyerek hükümetin önerisini reddetti. CHP TBMM Grubu'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “AK Parti'nin HSYK ile ilgili olarak Anayasa değişikliği konusundaki birlikte çalışma önerisi, bugünkü MYK toplantısında değerlendirilmiş, ancak Adalet Komisyonu'nun gündeminde olan HSYK Kanun Teklifi'nin görüşmelerinin durdurulmamış olması nedeniyle öneri samimi bulunmamış ve uygun görülmemiştir” denildi. MYK kararının, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye telefonla bildirildiği de kaydedildi.

DR: DENİZ ŞAR: HÜKÜMET OYUNA GELMEMELİ
CHP'nin HSYK, Yargı Reformu ve diğer yasama çalışmalarında ortaya koyduğu davranış biçimlerini'statükoyu koruma kaygısı' olarak niteleyen Dr. Deniz Şar, “Yargının yeniden dizayn edilmesini ve düzenlenmesini engellemeye çalışıyorlar. Türkiye zaman kaybediyor. CHP ile herhangi bir adım atılması mümkün değil. Meclis'teki kültürel genetik haritaya bakıldığında umulduğu gibi bir uzlaşı topografisi gözükmüyor. Bu Meclis'ten uzlaşı filan çıkmaz. CHP, yargıyı şu andaki tutma gayreti içerisinde olacak. Çünkü işine geliyor. İstediği an bu yapı ile siyasi, idari, hukuki sıkıntılar ortaya çıkarabileceğini düşünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

İŞTE O KAOS KILAVUZLARI
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na'kaos' taktiği veren'hukukçular' şu isimlerden oluştu: Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof. Dr. Erdoğan Teziç, YARSAV Başkanı Murat Arslan, Demokrat Yargı Eş Genel Başkanı Orhan Gazi Ertekin, İllegal Yargıçlar Sendikası sözde Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu.