Chp Genel Başkan Yardımcısı Tekin Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Başbakan, küçücük çocuklarımızı siyasetine alet etmesin. Bu ne hukuka, ne ahlaka, ne dine, ne de imana sığar" ifadesini kullandı.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imam hatip liselerinin 100| kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikteki konuşmalarını eleştirdi.

Erdoğan'ın konuşmasında, "imam hatip ruhuna" uygun olmayan bir üslup kullandığını savunan Tekin, "Öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen törende dinin esprisine aykırı düşen bir dil kullanarak, anamuhalefet partisini gençliğe yuhalatmayı başaran bir Başbakan olarak da tarihe geçmiştir. Bundan en çok da rahatsız olacak kitle hiç şüphesiz imam hatiplilerdir" değerlendirmesinde bulundu.
Tekin, hükümetlerin geçici, imam hatiplerin ise Türkiye'de hep var olacağını belirterek, şunları kaydetti:
"Her imam hatipli AKP'li anlamına gelmez. Farklı görüşten imam hatipliler vardır... Siyasetin karıştığı zeminlerde Müslümanlar büyük bedeller ödemişlerdir. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Dolayısıyla ayetleri okuyarak mesaj vermek değildir maharet...İslam üzerinden konuşacaksak Başbakan'a söyleyecek çok soru buluruz. Ancak küçücük çocuklarımızı siyasetine alet etmesin. Bu ne hukuka, ne ahlaka, ne dine, ne de imana sığar."
Kaynak: AA