Antalya, Nitelikli Turist İstiyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, bölgeye nitelikli turist çekebilmek için Körfez ülkelerine yöneldiklerini söyledi.

BAKA 2014 yılı mali destek programları kapsamında Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda proje bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Özyürek, toplantıda yaptığı konuşmada, BAKA'nın sadece hibe veren kurum olmadığını, bölgenin ekonomik açıdan kalkınmasını sağlayacak çalışmalar da yaptığını kaydetti.

BAKA olarak Antalya, Isparta ve Burdur'da hizmet verildiğini hatırlatan Özyürek, ekonomik kalkınma faaliyetlerini koordine ettiklerini bildirdi.
Yurt içi ve dışında bir çok etkinliğe katıldıklarını, iş adamlarını bölgeye, bölgedeki iş adamlarını da farklı alanlara yönlendirdiklerini anlatan Özyürek, bölgede oluşturdukları iş olanaklarıyla istihdama katkıda bulunduklarını belirtti.

- Turizmde hedef Körfez pazarı
Bölgede özellikle turizmin çeşitlendirilmesi konusunda çalışma yaptıklarını ifade eden Özyürek, Türkiye'ye gelen turistin üçte birini Antalya'nın ağırladığını, yılda 11 milyon civarında turistin Antalya'da konakladığını aktardı.
Turist sayısının yanı sıra gelen turistlerin bıraktığı dövizin de önemli olduğuna dikkati çeken Özyürek, "Turist sayısı kadar niteliğe de önem göstermeliyiz. Bazen bir turist, yüzlerce turistten daha fazla döviz bırakabilir. Bunun için Körfez pazarına yöneldik. Nitelikli turistleri bölgemize çekmek ve esnafa daha fazla katkı sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Körfez ülkelerinden daha fazla turist çekebilmek için de önemli adımlar attıklarına değinen Özyürek, yapılan çalışmalarla BAKA'nın bölgede referans ajans olarak anılmaya başlandığına işaret etti.
BAKA Proje Yönetim Birimi Başkanı Sinan Mesuter de mali destek programı hakkında bilgi verdi. 2010 yılnda 38 projeye 10 milyon lira destek verildiğini anlatan Mesuter, 2011 yılında 66 projenin, 2012 yılında da 71 projenin 20'şer milyon lira desteklendiğini anımsattı.
Kaynak: AA