Afyonkarahisar'dan Suriye'ye Mama Yardımı

"Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformu" tarafından yardıma muhtaç Suriyeliler için başlatılan kampanya kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan 26 bin paket bebek maması, Türk Kızılay Derneği tarafından Suriye'de dağıtılmak üzere yola çıktı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, platformun yardım toplama merkezi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 1,5 ay kadar önce Afyonkarahisar'daki resmi kurumların, derneklerin, vakıfların ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa oluşturduğu "Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformu"nun yardım toplama faaliyetlerine başladığını anımsattı.
Platformun 15 gün önce ilk yardım tırlarını gönderdiğini belirten Çoban, şöyle konuştu:
"Biz de yardım platformuna 2 kamyon çocuk maması yardım yapacağımızı söylemiştik. Bu sözümüzü 2 tıra çevirdik. Biliyoruz ki Suriye'de en çok ihtiyaç duyulan şey, çocuk maması. İl Genel Meclisi üyelerimiz de 2 kamyona yakın gıda ya da çocuklarla ilgili malzeme gönderecek. Yardımlarımız Türk Kızılayı'nın Suriye'deki yardım toplama merkezleri kanalıyla dağıtılacak. Tüm Türkiye'deki resmi kurumlara, özellikle belediyelere örnek olması için bu kampanyayı başlattık. Bunu belediyemizin bütçesinden yapıyoruz. Bu yardımı aslında belediyemiz değil Afyonkarahisar'da yaşayan halkımız yapıyor."
Platform sözcüsü Ahmet Ertürk de platform olarak ümmetin birlikteliğinde bereket olduğunu gördüklerini dile getirdi.
Platformu oluşturduktan sonra ilk olarak 2 tır yardım göndermeyi düşündüklerini aktaran Ertürk, "Suriyeliler için toplanan yardım miktarı 7 tır ve 1 kamyona ulaştı. İl Genel Meclisi Başkanı Sahil Sel de müjde verdi, 2 tır da onlar yardım malzemesi hazırlayacak. Bu desteklerinden dolayı tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz" dedi.

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen'in dua yapmasıyla tırlar yola çıktı.
Kaynak: AA