21. Uluslararası Luksor Maratonu

21. Uluslararası Luksor Maratonu'nda erkeklerde Mısırlı Ahmed el-Yemani, kadınlarda ise Portekizli Elien Abevira Jacksi birinciliği kazandı.

Mısır'ın Luksor kentinde 22 ülkeden 400 sporcunun katılımıyla düzenlenen maraton, 12, 22 ve 42 kilometrelik mesafelerden oluşan üç farklı kategoride yapıldı.
Hatşepsut Tapınağı önünden başlayan maratonun 42 kilometrelik bölümündü birinciliği Mısırlı sporcu Ahmed el-Yemani elde etti. Avustralyalı Torland Jonative ikinci, Rus sporcu Branove Sergi ise üçünçülüğü kazandı.
22 kilometrelik koşuda, erkeklerde Mutez es-Seyyid altın, Mısırlı Usame Seyyid ve Ahmed Tarık gümüş ve İtalyan Stefane Bross ise bronz madalyanın sahibi oldu.
12 kilometrelik koşuda ise erkeklerde birinciliği Muhammed el-Biltaci, ikinciliği Muhammed Hasan ve üçüncülüğü de Abdulhekim Ferac elde etti.

-Kadınlar

Kadınlarda birinciliği Portekizli Elien Abevira Jacksi aldı. İspanyol Barko Chrestina ikinciliği, Deseit Elite ise üçünçülüğü kazandı.
Kadınlar 12 kilometre kosuşunda ise Japon sporcu Nacco Mara Yoka birinciliği elde etti. Mısırlı Şehd Tarık ikinci, Alya Hicazi de üçüncü oldu.
Kaynak: AA