Yaşlı ve Hastalara Yönelik Projeler Devam Ediyor

Kepez Belediyesi 65 yaş üstü yaşlılara yönelik evde bakım ve sağlık taraması ile hasta konuk evi projeleriyle ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Yaşlı ve Hastalara Yönelik Projeler Devam Ediyor

İlçede 65 yaş üstü yaşlılara yönelik evde bakım ve tedavi projesi başlatan Kepez Belediyesi sağlık sorunları nedeniyle evinden çıkamayan, bakacak kimsesi olmayan yaşlılara hizmet vermeye devam ediyor. Doktor, hemşire, ATT (Acil Tıp Teknisyeni), biyolog, diyetisyen ve yardımcı personelden oluşan 20 kişilik sağlık ekibi, 2 hasta nakil ambulansı, 2 sosyal destek aracı ve 1 tane engelli hasta nakil ambulansı ile 8 bin 744 yaşlıya evde bakım ve sağlık hizmeti verildiği belirtildi.

Başkan Yardımcısı Dr Mustafa Özsoy’un koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında hasta nakil ambulansı ile 3 bin 533 yaşlı da tedavilerinin yapılması için hastaneye götürüldüğü, 4 bin 711 yaşlıya pansuman, 273 yaşlıya ise diyetisyen hizmeti verildiği kaydedildi. Ücretsiz bir iyilik hareketi olan proje ile muayene, kişisel bakım, fizyoterapi, psikoterapi, diyet, acil yardım ve hasta nakil ambulans hizmetleri sunulduğu, muayene edilen yaşlıların evinin temizliği, bakım ve onarımının da gerçekleştirildiği ifade edildi.

HASTA KONUK EVİ 2050 KİŞİYİ AĞIRLADI
Kepez Belediyesi’nin sosyal çalışması da hasta konuk evi projesi kapsamında ise çeşitli şehirlerden Antalya’ya tedavi olmak amacıyla gelen ve kalacak yeri bulunmayan hasta ve yakınlarının konuk edildiği belirtilirken, Kültür Mahallesi’nde bulunan hasta konuk evinde 32 yatak bulunduğu bildirildi.

Misafirlere ücretsiz olarak sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de ikram edilen konuk evinde bugüne kadar 2 bin 50 kişinin misafir edildiği açıklandı. Tesiste konaklayanlar arasında Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türki Cumhuriyetleri’nin vatandaşların da bulunduğu bildirildi.

Kaynak: İHA