Van Osb'de Proje Tanıtım Toplantısı

Van Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), "Su ve sentetik bazlı boya imalatında kullanılmak amacıyla mikronize malzemelerin hazırlanması" projesi tanıtım toplantısı düzenlendi.

Sanayi Tezleri Programı (San-Tez) kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen projenin tanıtım toplantısı, OSB'deki bir boya fabrikasında gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, göreve geldikleri günden beri üniversite-sanayi işbirliği konusunda çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek, bu çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.

Böylece üniversite ve kentin daha ileriye gideceğine inandığını belirten Battal, şunları ifade etti:
"Van'ın kalkınmasına bir nebze de olsa katkı sunabilirsek ne mutlu bize. Van en şanslı dönemini yaşıyor. Çünkü şu an resmi kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına ve iş çevrelerine kadar herkeste bir şeyleri değiştirme, Van'a katkı sunma heyecanı mevcut. Zaten Van'ın bir potansiyeli var. Bu heyecanla potansiyeli birleştirirsek inanıyorum ki, çok güzel şeyler ortaya çıkacak. Farklı bakış açıları geliştirip işbirliği konularını artırmalıyız. San-Tez kapsamında öğretim üyelerimizin koordinatörlüğünde iki proje kabul gördü. İki proje çok değil, ama az da değil. İnşallah işbirliğini geliştirip daha fazla proje ile Van'ın gelişmesine hep beraber katkı sağlayacağız. Projenin hayırlı olmasını diliyorum."
Toplantıda bilgi veren Proje Koordinatörü YYÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esvet Akbaş ise Rektör Battal'ın desteğiyle üniversite-sanayi işbirliğinin hızla geliştiğini söyledi.

YYÜ'de hazırlanarak kabul gören proje sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Akbaş, koordinatörü olduğu proje ve San-Tez hakkında sanayicilere bilgi verdi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Can da 26 ilde 9 San-Tez projesinin kabul edildiğini hatırlatarak, bunlardan ikisinin Van'da olmasının önemli olduğunu söyledi.

VATSO Başkanı Nejdet Takva ise parayı bilginin yönettiğine dikkat çekerek sanayicinin bilgiye kapılarını açması gerektiğini kaydetti.

Toplantı verilen kokteylin ardından sona erdi.
Kaynak: AA