Van'da Grip Uyarısı

Van İpekyolu Çocuk Hastanesi Başhekimi Ali Eman, grip salgını konusunda vatandaşları uyardı.

Eman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların gribe karşı daha dikkatli davranması gerektiğini belirterek, "H3N2 virüsünün yol açtığı gribal enfeksiyondan dolayı hastanemizin acil servisine günlük 650 hasta başvuruyor" dedi.

Özellikle kışın ortaya çıkan ve toplumun her kesimini rahatsız eden grip salgınından korunmak için öncelikle ellerin sık sık sabunla yıkanması gerektiğini belirten Eman, hapşırırken ve öksürürken ağzın temiz bir mendil ya da kolla kapatılması gerektiğini ifade etti.

Hava ısısının düştüğü ve mikrobik hastalıkların yaygınlaştığı bu mevsimde bol miktarda C vitamini içeren meyve tüketilmesi gerektiğini belirten Eman, Van'da H3N2 virüsünün yol açtığı grip salgınından dolayı herhangi bir komplikasyon yaşanmadığını kaydetti.

Eman, şöyle devam etti:
"Geçen yıl da buna benzer bir gribal enfeksiyon yaşandı. Bu yıla göre yüksek bir hasta potansiyeli yaşanmış değil. Bu hastalıktan korunmak için el yıkama alışkanlığının artırılması gerekir. Hastanemizde de bununla ilgili bir dizi önlem aldık. Personelimize ve hastaneye başvuran hastalara, özelikle el yıkamanın önemi anlatılıyor. Öncelikle acildeki müşahede yatak sayımızı 20'den 30'a çıkardık. Bölgemizde ciddi bir hasta artışı yok. Bu mevsimsel olarak beklediğimiz bir hasta artışı. Bu hastalığa karşı vatandaşlar öncelikle el yıkama alışkanlığını artırmalı ve bol sıvı tüketmeli."
Kaynak: AA