Tüketici Ödülleri Sahiplerini Bekliyor

Kayseri Ticaret İl Müdür Vekili Alaattin Fırat, her yıl geleneksel olarak verilen Tüketici Ödüllerinin bu yıl 17'ncisi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca verileceğini bildirdi.


İl Müdürü Alaaattin Fırat, yaptığı açıklamada, ''Tüketici bilincini geliştirmek ve bu yönde hak arama alışkanlıklarını yaygınlaştırmak, tüketici haklarına saygılı kişi, kurum ve kuruluşları teşvik etmek, tüketicinin korunması ve bilinçlendirilmesi ile ilgili bilimsel çalışmaları özendirmek amacıyla; Radyo-Televizyon Programı Ödülü, Yazılı Basın Tüketici Köşesi Ödülü, Bilinçli Tüketici Ödülü, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’un Uygulanmasında Başarılı Kuruluş Ödülü, Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü, Bilimsel Çalışma Ödülü ve Hizmet Ödülü dallarında 2013 yılı faaliyetleri dikkate alınarak tüketici ödülleri verilecektir'' dedi.

Açıklamasında, kişi veya kuruluşların, “Tüketici Ödülleri”ne, doğrudan aday olabilecekleri gibi, diğer kişi veya kuruluşlar tarafından da aday gösterilebileceklerini kaydeden Fırat, ''Başvuruların en geç 07 Şubat 2014 Cuma günü saat 17.30’a kadar; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Eskişehir Yolu 9. Km. TOBB İkiz Kuleler C Blok 15/32-18 Çankaya / ANKARA adresine bizzat veya postayla yapılması gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak www.gtb.gov.tr adresli Bakanlığımız web sitesinden, www.tuketici.gov.tr isimli internet sitesinden ve İl Müdürlüğümüzden ayrıntılı bilgi edinilebilir'' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA