Öğrenciler 'Değerleriyle' Yetişiyor

Erzurum'da yürütülen "Değerler Eğitimi" projesi kapsamında, öğrencilere öz güven, vefa, temizlik, hoşgörü, doğruluk, sevgi, saygı ve barış konularında eğitim verilerek, topluma daha sağlıklı bireyler kazandırılıyor.

Erzurum Valiliği öncülüğünde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, kent merkezi, ilçe ve köylerdeki tüm okulların müdürlerine hazırlanan kitapçıklar ve CD'ler dağıtıldı.
Programa katılan Vali Ahmet Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, inatla ve ısrarla inanılan bir şeyin vurgulanması gerektiğini belirterek, herkesin muradının inat olması gerektiğini söyledi.

Erzurum'da oluşturdukları 9 Kasım Platformu'nun gerçekleştirdiği tabyalara yürüyüş etkinliğinin çok önemli olduğunu anımsatan Altıparmak, "Olur, olmaz, kimse katılmaz' diye birçok hikaye konuşulmuş. Sonra toplantıya ben katıldım ve bunun olacağını, olması gerektiği konusunda arkadaşları ikna ettim. 15 bin kişi katıldı.

Hiç kimseyi katılması için zorlamadık. Bunun için asla öğrenci istemedik. Çünkü gönüllülük esastı. İşte bizim bir şeye inanmamız çok önemli" diye konuştu.

Toplumun tamamını kucaklayacak çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizen Altıparmak, "Dağa gelen bin Polonyalıya, sahile gelen bir İngilize gösterdiğimiz saygıyı kendimize göstermiyoruz. Farklı düşünene göstermiyoruz. Çocuklar kardeşçe yetişme yerine düşmanca yetişmeye başlıyor" dedi.

Proje sayesinde olumlu dönüşlerin olduğunu belirten Altıparmak, şunları kaydetti:
"Değerler eğitimi sayesinde, 'öğretmenler daha rahat ders anlatabiliyor, devamsızlık diye bir husus kalmadı" dendi. Antalya'da ilk kez uyguladığımız proje için olumlu tepkiler aldık. Sadece beş okulda öğrencilere bir yılda 300 disiplin cezası vermişiz ama değerler eğitiminden sonra bu rakam 150'ye düşmüş. Hem öğretmenler hem de öğrencilerde güzel yansımalarını gördük. Bu projeyi, bizden alarak 30 ilde uygulanmaya başlandı."
- "Huzurlu toplumun temelleri atılıyor"
Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge de projeye Erzurum'da 1 Kasım itibarıyla start verdiklerini ifade ederek, bunun uygulanmasına yönelik kitaplar, CD'ler hazırladıklarını söyledi.

Hazırlanan dokümanların kent genelindeki bin 300 okulun tamamına ulaştırılacağını vurgulayan Bilge, "Bu projenin amacı öğrencilerin değerlerine göre yetişmesini sağlamak. Bu kapsamda saygı, sevgi, barış, hoşgörü, temizlik, vefa, doğruluk başlıklarında eğitimler veriliyor, kitaplarda da bu başlıklar tek tek yer alıyor" şeklinde konuştu.

İnsanı insan yapan en büyük vasfın değerler olduğuna dikkati çeken Bilge, "Belli değerlerin yeniden hatırlanması, güncel hayatın içerisinde yer alması gerekiyor. Eğitim-öğretimin tamamında aynı başlıklarda, aynı süre içerisinde dersler işleniyor. Bu proje sayesinde, toplumu oluşturacak öğrencilerin aynı düşünceyle yetişmesini sağlıyoruz. Huzurlu toplumun temelleri atılıyor. Proje sonunda raporlar alıp, yansımalarını değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA