Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, hastalara ihtiyaç duydukları sağlık eğitimini vermek amacıyla Hasta Eğitim Merkezi kuracaklarını söyledi.

Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 gün içinde ilk etapta merkez hastanelerinde Hasta Eğitim Merkezi oluşturacaklarını kaydetti.

Merkezlerde sağlık danışmanlığı hizmetinin görevli ya da gönüllü hekim veya sağlık personeli tarafından verileceğini belirten Türkyılmaz, şöyle konuştu:
"İlk etapta bizim merkez hastanelerde böyle bir eğitim merkezi oluşturacağız. Daha sonra uygulamanın durumuna göre ilçelerimizde de yaygınlaştıracağız. Sağlık hizmetlerinde yaşanan olumlu ve hızlı gelişmeler sağlıktan alınan hizmeti de doğru oranla etkilemektedir. Yeterince bilgilendirilmeyen veya tedavi alamayan hastanın başka hekim, başka ilaç, başka tahlil denemeleriyle ülke genelinde sağlık harcamaları artmıştır. Hasta Eğitim Merkezi sayesinde hastaların tedavide başarı şansı artıp, sağlık maliyetlerinin azalıp, danışmaya dayalı hekim ziyaretleri kalkarak muayene süresi uzayıp, tedavi kalitesi yükselecek. Öncelikle kronik hastalıkları olan, hastalıkları hakkında detaylı bilgilendirilmeye ve tedaviyi destekleyecek gerekli eğitime ihtiyaç duyan, muayene olduktan sonra hekimin uygun gördüğü tüm hastalar Hasta Eğitim Merkezinden hizmet alabilecek."
- CBÜ'de öğrencilere çorba ikramı
Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi'nde sabah sınav öncesi öğrencilere çorba ikram ediliyor.
Dekan Mustafa Bakaç, öğrencilerin sınava aç girmemeleri için bu uygulamaya başladıklarını kaydederek, şunları söyledi:
"Fakültemizde güz dönemi final sınavları başladı.

Öğrenim gören yaklaşık 3 bin öğrencimizin sınava hazırlık aşamasında sınav stresi yaşıyorlar. Bu nedenle de sabah sınavlara aç girmemeleri için böyle bir uygulama başlattık. Öğrencilere sınav öncesi sabah saat 08.00 ile 09.30 saatlerinde 3 çeşit çorba çıkartarak, bardakta öğrencilerimize ikram ediyoruz. Öğrencilerin sınavlara aç girmemeleri için fakülte yönetimi olarak öğrencilere sınavlar öncesi 'Çorbaya Gel' yazılı afişleri ile duyurulan kampanyaya final sınavları sonuna kadar devam edeceğiz."
Bakaç, öğrencilere ikinci dönem sadece çorba değil değişik kahvaltı malzemelerini de bu uygulamaya dahil edeceklerini sözlerine ekledi.
- Hayırsever aranıyor
Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, "Bin 500 öğrenci kapasiteli Meslek Yüksekokulu binası için hayırsever bulunursa okulun temelini atacağız" dedi.

Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada ilçeye yapılacak Meslek Yüksekokulu binası çalışmalarında temel atma aşamasına gelindiğini bildirdi.
Yüksekokul yapımı için tahsis ettikleri 6 bin 150 metrekarelik arazide incelemelerde bulunan Yaralı, 450 öğrencinin eğitim gördüğü okul binasının fiziki şartlarının iyi olmadığını, bu nedenle ilçeye yeni bir okul binası yapılmasına karar verildiğini kaydetti.

Yaralı, şunları söyledi:
"Şu an itibariyle arazide temel atma aşamasına gelindi. Bizim nüfusumuz ve işadamı sayımız az olduğu için bir anda okul binasını yapamıyoruz. İşadamlarımızın geçmişte eğitim için birçok katkısı oldu, ben kendilerine teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak işin içindeyiz, bir hayırsever bulunursa okulun temelini atacağız."
- Sağlığa katkı, plaketle ödüllendirildi
Turgutlu Devlet Hastanesine yaptığı katkılardan dolayı Kaymakam Nazmi Günlü tarafından Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Orcan'a teşekkür plaketi verildi.

Makamında düzenlenen törende Kaymakam Günlü, "Devlet hastanemizin eski binasına kalp kroner yoğun bakım servisini 42 bin lira ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemize 10 bin lira katkıda bulunan borsamız yöneticilerine plaket vererek onurlandırmak istedik" dedi.

Orcan da her zaman katkıya hazır olduklarını,, bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

- Saruhanlı'da otomobil hırsızlığı
Saruhanlı'ya bağlı bağlı Büyükbelen beldesinde iki hafta önce çalınan otomobil, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde jandarma tarafından terk edilmiş halde bulundu.
Edinilen bilgiye göre, Fazilet Yıldız'a ait 45 FS 594 plakalı otomobil, iki hafta önce çarşı merkezinde park halindeyken çalındı. Alaşehir'de jandarma ekipleri tarafından arazide terk edilmiş halde bulunan otomobil, sahibine teslim edildi.
Otomobili çalan zanlıların bulunması için çalışma sürdürülüyor.
Kaynak: AA