Malatya'da 128 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Malatya’da iki ayrı operasyonda toplam 128 kilo 494 gram esrar ele geçirildiği bildirildi.


Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz Akçadağ ilçesinde durdurulan 01 ** **08 plaka sayılı araçta yapılan aramada, daralı 126 kilogram 22 gram gonca esrar maddesi ve 190 gram toz esrar maddesi olmak üzere toplam daralı 126 kilogram 212 gram esrar maddesi ele geçirilmiş, olayla ilgili olarak T.G. ve S.K. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüpheliler T.G. ve S.K. isimli şahıslar 'TCK. 188/3 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama)' suçundan haklarında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edilecektir” denildi.

Öte yandan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, uyuşturucu madde ticareti yapan 'torbacı' diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; C.D. ve A.D. isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramada satışa hazır vaziyette 58 paket halinde 558 gram esrar maddesi, 4 ayrı poşette 1 kilo 724 gram esrar maddesi olmak üzere toplam 2 kilo 282 gram esrar maddesi ve 1 adet uyuşturucu madde ticaretinde kullanıldığı değerlendirilen hassas terazi ele geçirilirken, şahısların gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheliler C.D. ve A.D., “TCK. 188/3 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama)” suçundan haklarında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.
Kaynak: İHA