Kaçak ve Usulsüz Avlanmayla Mücadele

Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, "Manisa, İzmir, Muğla ve Aydın illerinde 5 bin 548 avcı denetlendi, toplam 568 bin 753 liralık idari para cezası uygulandı" dedi.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada 4 ili kapsayan sorumluluk sahalarında, yaban hayatının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti.

Bayrak, şunları söyledi:
"Manisa, İzmir, Muğla ve Aydın İllerinde 5 bin 548 avcı denetlenmiş ve kaçak av yapan 612 kişiye 428 bin 773 lira idari para cezası, 139 bin 980 lira tazminat olmak üzere toplam 568 bin 753 liralık idari para cezası uygulamıştır. Bu dönemde kaçak ve usulsüz avlanmada kullanılan amfi, akü, far, jeep, traktör, hoparlör, ses cihazı ve av tüfeklerinden toplam 238 adedine el konulmuştur. Yapılan bu denetimlerde yasalara aykırı şekilde avlanmış 28 türden 123 hayvana el konularak yaban hayatına ve ekosisteme verilen zarardan dolayı 139 bin 980 lira tazminat cezası uygulanmıştır."
Bilinçli avcılık ve yaban hayatı hakkında yaptıkları eğitim çalışmalarında 62 avcı eğitiminde 2 bin 75 kişiye avcılık eğitim sertifikası verildiğini kaydeden Bayrak, doğaya yaban hayvanı bırakılması, yaralı yaban hayvanlarının tedavi edilerek tekrar doğaya kazandırılması ile yaban hayvanı yaşam alanlarına yem bırakılarak onlara destek olunduğunu söyledi.

- 8 bin 650 keklik doğaya salındı
Doğada sayısı azalan keklik popülasyonunu artırmak amacıyla çalıştıklarını belirten Bayrak, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğünün üretim istasyonlarında üretilen 8 bin 650 kınalı kekliğin yaşam ortamlarına salındığını dile getirdi.
Bayrak, şöyle konuştu:
"Başta kartal, şahin, doğan, kerkenez, balaban, tepeli pelikan, flamingo, ördek ve kaz türleri, leylek, balıkçıl, ebabil, yalıçapkını, kır kırlangıcı baykuş, caretta caretta deniz kaplumbağaları, yaban keçisi, tavşan, porsuk ve tilki başta olmak üzere 58 türden toplam 177 adet doğada yaralanmış, güçten düşmüş ve annesiz yaban hayvanı tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinin ardından yeniden doğaya kazandırılmıştır. Antalya Düzlerçamı bölgesinden yakalanan 7 alageyik, Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisine yerleştirilmiştir. Bu alageyiklerin uydu takip cihazları ve fotokapanlarla günlük olarak takibi yapılmaktadır."
Kaynak: AA