'Hedef Yerel Seçimleri Etkilemek'

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Türkiye'deki güven ve istikrarı bozmaya yönelik sistematik bir faaliyetin olduğunu, bununla yerel seçimlerin etkilenmeye çalışıldığını belirterek, "Yani AK Parti iktidarını başarısız göstermek ve seçimlerde bu başarısızlığı tescilleyerek daha sonraki Cumhurbaşkanlığı, genel seçimler üzerinde bir siyaset mühendisliği projesini gerçekleştirmek. Ama bunlar tutmaz" dedi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamaset, husumetten değil iş ve hizmetten iyi anladıklarını, İzmir'in bütün ilçelerine aynı önemi verdiklerini ve seçim yarışından galip gelmek istediklerini belirtti.

İzmir'in sağlık kenti olması yolunda birtakım çalışmalar yaptıklarını, şu anda Bayraklı'da 1 milyar lira proje bedelli 600 dönümlük arazi üzerinde 7 farklı hastanenin kampüs şeklinde yapılmasıyla ilgili ihalenin yapıldığını ve buranın temelinin önümüzdeki günlerde atılacağını anlatan Yıldırım, Karşıyaka'da da 400 yataklı bir hastane projesinin devam ettiğini, çeşitli ilçelerde de tamamlanan sağlık yatırımlarının bulunduğunu ifade etti.

İzmir'de sağlık göstergelerinin son 11 yılda yüzde 100'ün üzerinde iyileştiğini dile getiren Yıldırım, "Termal sağlık konusunda şu anda İzmir istediği noktada değil. Balçova dünyaca bilinen bir yer. Ama altyapı filan dökülüyor. İnciraltı'yla ilgili EXPO esaslı bir düzenleme yapılmıştı. İnciraltı'nı yeniden ele alacağız. Bu şehre kazandırmak için gerekli düzenlemeleri yapacağız. İzmirliler bize emaneti teslim etsin ondan sonra yapacaklarımızı görecekler. Bugüne kadar 11 yılda gerek Türkiye'de gerek İzmir'de ortaya koyduğumuz, yaptığımız eserler, performansımız önümüzdeki dönemde yerelde neleri yapabileceğimizin aslında bir teminatı, bir göstergesi niteliğinde olacak" diye konuştu.

- "İthal aday" tartışması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisine "İthal aday" demesine de değinen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"O bakışa göre İzmir'in yarısı ithal. Kendisi de kaldı ki Tokat'ın Erbaa ilçesinde doğmuş, büyümüş, sonra gelmiş uzun yıllar yerleşmiş İzmir'de işini kurmuş. Bu şehir güvenmiş ona belediye başkanlığını emanet etmiş. Nüfus kağıtlarına bakın. Bu şehirde yaşayanların yüzde 50'si İzmir doğumlu değil. Bunları yabancı mı kabul edeceksiniz? Yani 2 milyon İzmirliye başkan ithal diyor. Farkında olmadan ne kadar büyük gaf yaptığını ortaya koyuyor. Onun görevi dışlamak değil, birleştirmek. İzmirlilik ruhunu herkese hissettirmek. Belediye başkanından bu beklenir. Daha seviyeli, inandırıcı bir söylem geliştirmesini tavsiye ederim. Ben bu şehrin milletvekiliyim. İzmirli bana güvenmiş milletvekili olarak seçmiş. Dolayısıyla ithaldi, bilmem neydi. Haberi yok. Bornova'da evim var. 2,5 yıldır orada oturuyorum. Buyursun gelsin bir kahve ısmarlayayım."
- "İzmir'de iki kale var"
AK Parti'nin 2009 yerel seçimlerinde konjonktürel olarak oylarının biraz düştüğünü, bugün de bunun yapılmaya çalışıldığını vurgulayan Yıldırım, "Türkiye'deki güven ve istikrarı bozmaya yönelik sistematik bir faaliyet var. Bununla hedef yerel seçimleri etkilemek. Yani AK Parti iktidarını başarısız göstermek ve seçimlerde bu başarısızlığı tescilleyerek daha sonraki Cumhurbaşkanlığı, genel seçimler üzerinde bir siyaset mühendisliği projesi gerçekleştirmek. O artık ayan beyan belli. Ama bunlar tutmaz" dedi.

İzmir'de iki kale olduğunu belirten Yıldırım, "Biri Kadifekale ikincisi hizmet kalesi. Ama ikisi de bizde. Biri İzmir'in tarihinin birisi de İzmir'in geleceğini temsil ediyor" şeklinde konuştu.

- "Destek olmanın ötesinde onlara sahip çıkacağız"
Bu ay sonunda İzmir'e iki stadın yapımıyla ilgili ihalenin gerçekleştirileceğine, bakanlığı süresince eldeki imkanlar ölçüsünde İzmir takımlarına destek olduklarına işaret eden Yıldırım, "Başkanlık sürecinde de destek olmanın ötesinde onlara sahip çıkacağız. Sahip çıkmakla destek olmanın arasında çok fark var. İzmir'i süper lige nasıl çıkarma sözü veriyorsak takımlarından da süper lige çıkmasını isteyeceğiz. Destek bizden sonuç onlardan. Biz top oynamasını bilmeyiz. Biz proje yaparız. Onlara destek veririz. Desteği biz vereceğiz topu onlar oynayacak" diye konuştu.

- "10 ilçe belediye başkan adayı belirlendi"
İlçe belediye başkan adaylarının belirlenme sürecinin devam ettiğini, ay sonuna kadar da bunların kesinleşeceğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:
"Takım ruhuyla çalışacak, bakış açımızı özümsemiş, ilçesinde bilinen, dürüstlüğüyle, geçmişiyle tanınan temsil kabiliyeti olan, partimizin başarısına katkı sağlayacak, yani bizim rüzgarımızla değil kendisi de rüzgar oluşturarak katkı sağlayacak adaylar üzerinde çalışıyoruz. Dışarıdan arkadaşlarla gitmeyi düşünmüyoruz. Öyle bir şeyin doğru olmadığını düşünüyoruz. Hem İzmir'i bilen, aday gösterileceği bölgede de bilinen arkadaşlarla gitmeyi daha doğru buluyoruz. Milletvekilleri de gündemimizde, her ihtimali değerlendiriyoruz. İsimler noktasında bir şey söylemeyeyim ama bize faydalı olabileceğini düşündüğümüz arkadaşları değerlendirmek niyetindeyiz. Genel merkezin aksi bir kararı olmadıkça. 10 civarında ilçenin adayı hemen hemen belli. Diğerleri de belli olmaya yakın. Herhalde ay sonuna kadar açıklanmış olur."
Binali Yıldırım günde 4-5 saat uyuyarak seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüklerini kaydederek, "Enerjimizi hemşehrilerimizden alıyoruz. Sokağa çıkıyoruz herkes bize yöneliyor, selamlaşıyoruz. O bizim için en büyük enerji. Uyguladığımız özel bir formül yok" dedi.


Kaynak: AA