Eruhlu Çocukların Yüzü Güldü

Siirt'te okuyan iki üniversiteli genç kızın hazırladığı "Bir Bot Bir Mont" projesiyle 321 yurttan toplanan giyim eşyaları, Eruh ilçesindeki köylerde okuyan öğrencilere dağıtıldı.

Siirt Üniversitesinde eğitim gören Rengin Kurt ve Şehriban Arslan tarafından hazırlanan "Bir Bot Bir Mont" Projesine YURTKUR'a bağlı 321 yurt destek verdi.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Diyarbakır Bölge Müdür Vekili Metin Yılmaz, Siirt Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Nesibe Özdemir, Eğitim ve Kariyer Danışmanı Tolga Karaman ve öğrenciler, projeye desteklerinden dolayı Siirt Valisi Ahmet Aydın'a teşekkür ziyaretinde bulundu.
Vali Aydın, projeyi gerçekleştiren öğrencilere plaket vererek kendilerini kutladı.
Ziyaretin ardından Siirt Kız Öğrenci Yurduna gönderilen giyim eşyaları, Eruh ilçesine bağlı Çeltiksuyu, Yerliçoban, Bozatlı ve Yelkesen köylerinde okuyan ilk ve orta okul öğrencilerine dağıtıldı.
Yelkesen köyündeki giyim dağıtım sırasında konuşan Eğitim ve Kariyer Danışmanı Tolga Karaman, Türkiye genelinden projeye destek geldiğini belirterek, "Türkiye'nin dört bir yanından YURTKUR'a bağlı yurtlardan 321 öğrencimiz bu projeye destek verdi. Proje, sadece 1 bot ve 1 montla kalmadı, o kadar çok eşya, mektup göndermişler ki açarken çok duygusal anlar yaşadık" diye konuştu.

KYK Bölge Müdür Vekili Yılmaz da projenin bölgedeki diğer yurtlarda da yaygınlaştırılacağını söyledi.

Kişisel seminerlerin öneminin bu projeyle bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
"Siirt'te düzenlenen kişisel gelişim seminerlerinden esinlenen iki kız öğrencimiz, bir proje gerçekleştirmek istediklerini söylediler. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü olarak Türkiye'deki 321 yurdumuzda bu projemizi başlattık. Türkiye'deki 321 yurtta her öğrencimize 1 bot, 1 mont kampanyasına tam destek verildi.

Şu anda bu kampanyanın verimini hep birlikte görüyoruz. Bu tür projelerimizin sayısını arttıracağız. Bölgemizdeki diğer yurtlarımızda da bu tür projelerin sayısını arttıracağız."
Siirt Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Nesibe Özdemir ise öğrencilerinin hazırladığı bu projenin anlamlı olduğunu ve projelerin sayısını artırmak için desteklerinin devam edeceğini bildirdi.
Kaynak: AA