Emniyet'te 155 Sms Servisi

Emniyet Genel Müdürlüğünce Engelsiz Türkiye Projesi kapsamında hazırlanan 155 SMS servisi hizmetinin 1 Şubat'ta başlayacağı bildirildi.

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, özellikle, konuşma engeli ve dil problemi çeken vatandaşların 155 ihbar hattından yararlanamadıkları için 155 SMS hizmetinin uygulamaya gireceği belirtildi.
155 SMS hizmetinden Türkiye genelinde, 1 milyon 559 bin 222 engellinin yararlanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu servis, ücretsiz olacak. SMS hizmeti sayesinde engelli vatandaşlarımız, polisin kendisine bir SMS kadar yakın olduğunu bilerek, güvenlik hizmetini her koşulda almanın ve değerli bir birey olmanın öz güvenini yaşayacaktır. Emniyet teşkilatı kendisine duyulan güven ve saygıyı artırmanın yanında, vatandaşa verdiği önem ile de Engelsiz Türkiye Projesi kapsamında engellerden birini daha kaldırmış oldu. Telefon görüşmesi yapmak suretiyle ihbar veya şikayette bulunmak istemeyen ve bulunduğu ortam itibarıyla sesli konuşmasının can ve mal kaybına neden olacağı bir birey de ihbar ve şikayetini SMS vasıtasıyla bildirebilecekler. Vatandaşlarımızın acil durumlarda, ihbar veya şikayette bulunabilmesi amacıyla ücretsiz mesaj gönderebilecekleri 155 SMS servisi, 1 Şubat'tan itibaren kullanıma açılacaktır."

Kaynak: AA