Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi, Meriç ve Tunca nehirleri arasındaki alanın ağaçlandırılacağını bildirdi.

Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin doğal anlamda güzelleşmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Yarın Edirne Valisi Hasan Duruer'in Meriç ve Tunca nehirlerinin arasındaki alan ilk fidanı dikeceğini belirten Terzi, "Fidan dikimlerine yarın saat 9.45'te başlanacak. 38 hektar 380 dönümlük arazide ağaçlandırma yapılacak. Kentimizin doğal anlamda güzelleşmesi için çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.


- "Cansuyu" projesi

Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi işbirliğiyle yürütülen "Cansuyu" projesi kapsamında madde bağımlılığıyla mücadele için belediye personeline eğitim semineri verildi.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje çerçevesinde belediye meclis salonunda bando birimi ve zabıta ekiplerine eğitim verildi.

Eğitimlerde, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi Aile Danışmanlığı Uzman Psikolojik Danışman Esra Selvi, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Şube Müdürlüğü'nden polis memuru Hatice Barışıkdemir ve psikiyatrist Gökhun İnan Yücel birer sunum yaptı.
Kaynak: AA