Çeçenistan Başbakan Yardımcısı Khakimov, Kütahya'da Açıklaması

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov, "Çeçenistan, Türkiye ile kardeş bir ülke konumundadır. Yatırımlardan sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak Türkiye'ye ziyaretler düzenliyoruz. Bu ilişkilerimizi ekonomik açıdan da geliştirirsek kardeşliğimiz daha samimi olacak" dedi.

Khakimov ve beraberindeki heyet, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Yılmaz, yapılan bu ziyaretlerin, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından faydalı olduğunu belirtti.

Bu ilişkilerin dostlukların gelişimi açısından da önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, ''Kütahya geçmişinden gelen tarihi zenginliğini günümüze taşımayı bilmiştir. Kütahya çini ve seramik şehridir. Bu ziyaret, iş birliğin gelişmesine inşallah zemin oluşturur. Tekrar kentimize hoşgeldiniz'' ifadelerini kullandı.
Khakimov da kendilerini sıcak karşılayan Vali Yılmaz ve yetkililere teşekkür etti.
Kendisinin Türkiye'de öğrenim gördüğünü ifade eden Khakimov, şöyle konuştu:
''Türkiye'ye bir yıldır ziyaretler düzenliyoruz. Türkiye ve Türk insanını çok iyi tanıyoruz. Çeçenistan, Türkiye ile kardeş bir ülke konumundadır. Yatırımlardan sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak Türkiye'ye ziyaretler düzenliyoruz. Adana'dan başladığımız ziyaretlerimize, İçel, Afyonkarahisar ve Kütahya olarak devam ettiriyoruz. Her ilde çalışma ve görüşmelerde bulunduk. Görüşmelerimiz çok olumlu geçti. Karşılıklı yapacağımız işler var. Türkiye ve Çeçenistan arasında dini ve kültürel bağlarımız mevcut. Bu ilişkilerimizi ekonomik açıdan da geliştirirsek kardeşliğimiz daha samimi olacak."
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile Çeçenistan Ticaret Sanayi Odaları'nın kardeş oda olacağını bildiren Khakimov, "Biz buradan Kütahya'dan iş adamlarını Çeçenistan'a davet ediyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yılmaz, Khakimov'a çini tabak hediye etti.
Kaynak: AA