Çaylar Birnur Abladan

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Eski Kırklareli Caddesinde Esnaf Çay Evi'nin ocakçılığını Birnur Güney yapıyor.

Çaylar Birnur Abladan
Çevre esnafı ve vatandaşların ilgi odağı haline gelen çaycı kadını, elinde çay tepsisi ile görenler şaşkınlık yaşıyor.

Azmiyle kadınlara örnek olan Güney, yaklaşık 1 ay önce eşine yardım etmek amacı ile çay ocağında çalışmaya başladı.

Eşine yardım etmek için bu işi başladığını söyleyen Birnur Güney ’’Eşim Yılmaz mahallesi Edirne caddesi Ali Rahmi Pektaş sokak üzerinde ikinci çay ocağını açması ile buradaki çay ocağımızda boşluk oluştu. Eşim bana çay ocağında çalışıp çalışamayacağımı sorduğunda ona destek olmak için kabul ettim. Yaklaşık 1 aydır çay ocağında çalışıyorum. Ben de evin bütçesine katkıda bulunmak için çalışmaya devam ediyorum’’dedi.

"ABLA ÇEK BİR ÇAY, DEMLİ OLSUN"
İşini zevkle yaptığını anlatan Güney "Sabah gelip çay ocağını açıyorum. Akşam iş hanı kapanana kadar çalışıyorum. Yapılacak işin erkeği kadını olmaz. Kadınlar olarak her işin üstesinden geliriz. Bana herkes alıştı. Seslenirken 'Abla çek bir çay, demli olsun' diyenler oluyor" dedi.

Mustafa Güney’de eşini desteklediğini belirterek "4 yıldır Eski Kırklareli Caddesi'ndeki esnaf çay evini işletiyordum. Yeni bir çay ocağı işletmeciliği daha aldık. Eşimden de bana yardım etmesini istedim. O da seve seve kabul etti. Eşimi destekliyorum. Kadınların her işi yapabileceğinin bir göstergesi olacaktır. Esnaflarımızı da bize 4 yıldır verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum’’ diye konuştu
Kaynak: İHA