Bitlis'te 'Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı' Tanıtıldı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), 2014 yılı "Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı" kapsamında Bitlis'te bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İl Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, 30 Aralık'ta açıkladıkları 2014 yılı "Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı"nın bilgilendirme toplantılarına devam ettiklerini söyledi.

TRB-2 bölgesinde yer alan Van, Muş, Bitlis, Hakkari illerini kapsayacak 2014 yılı Mali Destek Programının bu yıl ki kaynağının 20 milyon lira olarak açıklandığını anımsatan Demirci, şöyle konuştu:
"Bu yıl ilan ettiğimiz program, önceki yıllardan önemli farklılıklar taşıyor. Öncelikle bütçeyle ilgili farklılıklar var. Daha nitelikli ve stratejik yatırımların bölgeye kazandırılması için hibe üst sınırını 2 milyona kadar çıkardık. Alt sınırsa 200 bin lira olarak kaldı. Mali destek Programından eş finansmanla yaklaşık 60 milyonluk yatırım bekliyoruz. Yani 60 milyonun üzerinde bir yatırımı bölgeye kazandırmayı amaçlıyoruz."
Programın Yönetim Birimi Başkanı Bade Altunel ise programın amacı, öncelikleri, uygun proje konuları ve başvuru şekilleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Programa, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, iş adamları ve yatırımcılar katıldı.

Kaynak: AA