Belediyeden 2 Dilli Yazışma Talebi

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediyesi, kurum ve kuruluşlarla yazışmalarını Türkçe ve Kürtçe yapmak için kaymakamlığa başvurdu.

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, yaptığı açıklamada, Sur Belediyesi ilçe sınırlarında farklı dil, din ve kültürlere sahip vatandaşların yaşadığını söyledi.

Yaptıkları anketlere göre ilçe sınırlarında oturanların yüzde 24'ünün Türkçe, yüzde 71'inin Kürtçe, yüzde 8'inin Süryanice ve Ermenice, yüzde 4'ünün ise Arapça konuştuğunu tespit ettiklerini kaydeden Demirbaş, hizmetlerini daha sağlıklı ulaştırmak ve daha rahat diyaloglar geliştirmek amacıyla 2005 yılında "Çok dilli belediyecilik" kararı aldıklarını anımsattı.
Sur Belediyesinin, çok dilli belediyecilik çalışmaları kapsamında yürüttüğü hizmetlere bir yenisini daha eklediğini belirten Demirbaş, başta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla yapacağı yazışmaları 2 dilli yapmayı planladıklarını kaydetti.

Yazışmaların Türkçe ve Kürtçe olması için Sur Kaymakamlığına başvurduklarını kaydeden Demirbaş, "Yerel yönetimler olarak halklar ve inançlar arasında farklılıklarıyla bir aradalığı geliştirmek gibi bir görevimiz var. Hem inançsal hem de etkin anlamda farklılıklarıyla tarihte çok önemli yer alan kadim Diyarbakır'ın bir belediyesi olarak, farklı inanç ve kültürdeki halklarla kardeş olmak istedik" dedi.

Kaynak: AA