Bandırma Devlet Hastanesi'nde 10 Bin Ameliyat Yapıldı

Balıkesir'in Bandırma Devlet Hastanesi'nde 2013 yılında 10 bin ameliyat yapıldı.

Bandırma Devlet Hastanesi'nde 10 Bin Ameliyat Yapıldı

Hastanenin 2013 yılı faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bandırma Devlet Hastanesi Sekreteri Op. Dr. Hadi Serdar Yazıcı, göreve geldikleri bir yıl içerisinde hastanenin eksikliklerinin tamamlandığını söyledi.

Yazıcı, yıl içerisinde 700 bin adet poliklinik hizmeti, 20 bin hasta yatışı, 10 bin ameliyat, 100 bin civarında da endoskopi hizmeti verildiğini bildirdi. Yazıcı, hastane bünyesinde bulunan 6 ameliyathanede gerçekleştirilen ametliyatların büyük bölümünün (200 bin adet) genel cerrahi birimi tarafından yapıldığını kaydetti.

Halen 60 uzman doktor, 11 pratisyen hekim, 280 hemşire ile hizmetlerin sürdürüldüğünü ifade eden Yazıcı, 2014 yılı için 9 uzman kadorsu için başvuruda bulunduklarını belirterek, "Bu rakamlar ile hastanemiz yatak kapasitesi kıstas alındığında personel açısından Türkiye ortalamalarının üzerindedir. Ancak biz uzman sayımızı 80, hemşire sayımızı da 330'a açıkarmak istiyoruz. Hastanemizde çocuk cerrahisi yok, ancak bunun için kadro açıldı" diye konuştu.

DOKTOR KUSURLU BULUNDU
Geçen yıl Bandırma'da doğum yapan, ancak kanaması olduğu için Balıkesir'e sevk edildiği esnada ölen Canan Kızmaz'ın ölümü ile ilgili açılan soruşturmada, Dr. O.A'nın kusurlu bulunduğunu söyleyen Yazıcı, "Yapılan soruşturma neticesinde Dr. O.A. kusurlu bulundu. Hastane yönetimi tarafından verilebilecek en büyük ceza olarak maaş cezası verildi.

Yapılan soruşturma sonrasında bu doktor arkadaşımız adli mercilere sevk edildi" dedi.

Kaynak: İHA