Askon'da Mevka 2014 Mali Destek Programları Tanıtıldı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesinin Çarşamba toplantılarında bu hafta Mevlana Kalkınma Ajansı'nın (MEVKA) 2014 Mali Destek Programları tanıtıldı.

Programın açılışında konuşan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, MEVKA'nın kuruluşundan bugüne bölgenin gelişimi, iş dünyası ve sanayinin teknik yapısının güçlenmesi için önemli destekler sağladığını söyledi.

Yıldırım "Türkiye'nin 2023 vizyonunu yakalamasına dönük çalışmalarda ajanslarımız büyük görevler üstleniyorlar. Bu çerçevede MEVKA 2014 Mali Destek Programlarını açıkladı.

'Bilgi ve Teknolojiye Odaklı Üretim Mali Destek Programı' bizleri ve üyelerimizi heyecanlandırıyor. Açıklanan bu destek programının bölgemize ve özelde Konya sanayisine teknoloji ve kalite kazandıracağını umut ediyoruz" dedi.

MEVKA'nın 2014-2023 bölge planı oluşturduğunu belirten kurumun Program Yönetim Birimi Uzmanı Osman Fatih Yalçın ise şunları kaydetti:
"Bölge planını hazırlarken ülkemizin 2023 vizyonuna bölgemizin azami katkı sağlamasını amaçladık. Bu noktada her ilçede en az altı toplantı yaptık. Vizyonumuza gerekli katkı ve katılımın sağlanması için en üst seviyede gayret ve dikkat gösterildi. Ortaya yüksek ve dengeli refah seviyesine ulaşmış, uluslararası ekonomilerle entegre çalışabilen, sevgi ve hoşgörü temelinde insanların çalışmak. üretmek ve yaşamak için tercih ettikleri bir bölge olması sonucu çıktı. Biz Konya ve Karaman'da daha rekabetçi firmalar, kurumlar hedefliyoruz. Yatırım şartlarının daha uygun hale getirmek, insana yatırım yapmak, şehir merkezleri haricindeki hayatın canlandırılmasına katkı sağlamak istiyoruz."
Bilgi ve teknolojiye dayalı üretim mali destek programının bilginin ve teknolojinin kullanılması suretiyle üretimin desteklenmesi amacını hedeflediğini belirten Yalçın, "Bizden asgari olarak 25 bin TL, azami olarak ise 500 bin TL destek tutarı talep edilebilecek. Asgari destek oranımız yüzde 20, azami destek oranımız yüzde 50|.. Son başvuru tarihi ise 20 Şubat 2014" dedi.


Kaynak: AA