Aşçılar Diyarı Mengen

Mengen Belediye Başkanı Osman Erarslan, "Aşçılık meslek lisemizde eğitim gören öğrenci sayımız 2014-2015 eğitim öğretim yılında bini geçecek" dedi.

Erarslan, AA muhabirine, Mengen'de aşçılığın Osmanlı döneminde günümüze kadar gelen ve babadan oğula geçen bir meslek olduğunu söyledi.

Dünyanın dört bir yanında bulunan tanınmış otellerde çalışan aşçıların Mengenli olduğunu savunan Erarslan, "Cumhurbaşkanımızın konutunda ve köşkünde, Başbakanın konutunda, TBMM'nin mutfağında, büyük otellerde, Kanada'da, Amerika'da, Rusya'da, Almanya'da nereye giderseniz gidin aşçılar Mengenlidir. ABD Başkanı Barack Obama'nın aşçısı bile Mengenli olabilir. Yemek olayını Mengen aşçıları kanıtladı" diye konuştu.

Erarslan, Mengen Aşçılık Meslek Lisesinde şu anda 600 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "Bu yeterli olmuyor. Öğrencilerimiz üniversiteye girer gibi puanla yarışıyorlar. Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi Türkiye'de tek. Bu okulun ayarında Turizm Otelcilik adı altında 120'ye yakın okul var. Ama başında aşçılık olan hiçbir okul yok. Aşçılık meslek lisemizde eğitim gören öğrenci sayımız 2014-2015 eğitim öğretim yılında bini geçecek" ifadesini kullandı.
Aşçılık Meslek Lisesinin yanında ilçede Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösteren Aşçılık Meslek Yüksek Okulu ve Gastronomi ve Mutfak Hizmetleri Fakültesi kurulduğunu anlatan Erarslan, şöyle konuştu:
"Bir tek yemek yapma ile tencere karıştırmayla aşçı olunmuyor. Gastronomi ve Mutfak Hizmetleri bölümü ile de bu mesleğin önünün açılmasını sağlamaya çalıştık. Bu bölümün açılması demek Mengen aşçılığının uluslararası düzeye ulaşması ve sesini duyurması demektir. 60 ilden gelen öğrencilerimiz burada eğitimlerini alıyorlar."
Kaynak: AA