Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Almanya'da terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) cinayetlerine ilişkin davanın 75. duruşmasına, terör örgütü üyelerinin saldırısından yaralı olarak kurtulan polis memurunun dinlenmesiyle devam edildi.

Duruşmada, 2007 yılında Heilbronn'da öldürülen polis memuru Michele Kiesewetter ile aynı devriye aracında bulunan ve ağır yaralı olarak kurtulan polis memuru Martin A ifade vererek, olayla ilgili bir şey hatırlamadığını, o anların kayıp olduğu ifade etti.

Heilbronn'da göreve başladığını ifade eden Martin A., ''Aslında bir hafta yıllık iznim vardı. Hiç göreve gitmediğim için gönüllü olarak görevde kalmak istedim" dedi.

Martin A, tedavisinin ardından tekrar polisliğe döndüğünü ancak sadece iç hizmette görev aldığını kaydetti.

NSU davasında ayrıca, Kiesewetter ve Martin A'yı olay yerinde ilk bulan polis memuru da dinlendi.
Polis memuru, Kiesewetter'yi sürücü tarafında bulduğunu ve kısa süre sonra sağlık ekiplerinin olay yerine geldiğini belirterek, "Bana birkaç saniye sonra onun için bir şey yapamayacaklarını söylediler" dedi.

Kafasından ağır yaralanan Martin A. ile ilgili ifadesinde ise polis memuru, "Nabzını hissettim ve gözlerini açtı" dedi.

Öte yandan, olay yerinde çekilen fotoğraflar mahkemeye sunularak, zanlıların, araçlarında otururken polislere arka taraftan yaklaşmak suretiyle kafalarına ateş ettikleri belirtildi.
Terör örgütü NSU üyeleri Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, Kiesewetter ve Martin A'yı, 25 Nisan 2007'de Heilbronn kentinde silahla vurmuştu.
Davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor.
Almanya'da 2000-2007 yıllarında 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının 76. duruşması, haftaya Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülmeye devam edilecek.


Kaynak: AA