Ak Partili Çakıroğlu Açıklaması

Güzelbahçe'ye bağlı Yelki Çamlıca Mahallesi'ndeki moloz döküm sahasında incelemeler yapan Ak Parti Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Vasfi Çakıroğlu, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını dile getirdi.

Ak Partili Çakıroğlu Açıklaması
Çakıroğlu, ''Atatürk'ün silüeti altına moloz dökmeyi içine sindiren zihniyeti kınıyorum. Belediyecilik böyle yapılmaz" dedi.


Güzelbahçe Kültür çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜL-DER) Başkanı Turgut İnel ile birlikte Yelki'deki orman bölgesinde, İZBETON Moloz Döküm Alanı'nda ve Çamlıçay Deresi'nde incelemeler yapan Ak Parti Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Vasfi Çakıroğlu yaşanan doğa katliamına tepki gösterdi.

Ulu önder Atatürk'ün portresinin altında, moloz döküm sahası olmasından rahatsızlık duyduğunu söyleyen Çakıroğlu, ''Bu zihniyetin Atatürk'e bile saygısı yok. Mustafa Kemal'in portresinin altına moloz alanı yapılması Atatürk'ü yürekten sevmeyenlerin eseridir. Otoyoldan geçen İzmirli hemşehrilerim Atamızın silüetini görünce gurur duyuyor. Ancak İZBETON bu görüntünün altını inşaat artıklarıyla doldurmakta hiç bir sakınca görmüyor. Öte yandan sadece moloz dökülmesi gereken bu alanda; plastik, naylon çöplerden tutun da koltuk takımlarına kadar bir çok çevreye zarar veren atığı görüyoruz. Bunun bedelini gelecek kuşaklar ödeyecek. Bu sahada plastik vb. çöpleri ayırmak çok mu zor? Yoksa Güzelbahçe kimsenin umurunda değil mi?'' diyerek tepki gösterdi.

İncelemelerini Yelki bölgesinde yer alan orman alanında sürdüren Ak Parti Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Vasfi Çakıroğlu, ''Önceki günlerde belediyemiz basın kuruluşlarına bu bölgede yaşanan çevre katliamının giderildiği ile ilgili bir bülten yolladı. Bu bültende Yelki'deki orman bölgesine atılan moloz ve çöpler temizlendiği söylendi. Bu koca bir yalandır. Güzelbahçe belediyesi bu cennet bahçesine benzeyen bölgeye sahip çıkamıyor. Bir de Güzelbahçeli hemşehrilerimi yalan haberlerle kandırmaya çalışıyor. Hemşehrilerim bu zihniyete en güzel cevabı sandıkta verecektir. Siz kimi kandırıyorsunuz?'' diyerek bölgedeki atıkların temizlenmesini ve ormanlık alana sahip çıkılmasını istedi.

Güzelbahçe Çamlıçay Deresi'nde incelemelerini sürdüren aday adayı Vasfi Çakıroğlu, ''Derede yaşanan kirlilik denize de etki ediyor. Bir diğer tehlike dereden rastgele alınan inşaatlarda kullanılan kumlar, tehlike oluşturuyor. Çamlıçay deresi temizlense ve kanallarla su tarım topraklarında kullanılsa hayat yeniden başlar. Sıvı atıklarıyla dolan deremiz de sahipsiz bırakıldı. İnanın bu sahipsiz bırakılan manzara karşısında tepki göstermemek mümkün değil" diye konuştu.

Kaynak: İHA