Ak Parti’den Aday Listesi Açıklaması

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, içinde bulundukları adaylık sürecinde Malatya adayları ile ilgili partiden resmi açıklama gelmedikçe hiçbir adaylık duyurusuna itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.


AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, yaptığı yazılı açıklamada, “Malatya’mızın ilçelerinin heyecanla beklediği adaylık süreci Genel Merkezimizin titizlikle yürüttüğü merhalelerden geçerek nihai isimlerin belirleneceği son aşamaya gelmiştir. Kamuoyunun da beklediği üzere önümüzdeki günlerde ilçe belediye başkan adaylarımız kamuoyuna duyurulacaktır. Tabii bizler de bu süreçte vatandaşımız gibi resmi ağızdan çıkacak açıklamayı bekliyoruz. Bunun haricinde hiçbirimiz kesin bir hüküm sahibi değiliz. Hal böyle iken resmi açıklamayı beklemeden kulis bilgilerle adaylık duyurusu yapanları ve bununla beraber şu isim şuraya, şu isim buraya şeklinde kulisten sızma haberlerin yapıldığına şahit oluyoruz. Ancak asıl olan ve geçerli olan resmi açıklamadır. Seçim İşleri Üst Kurulu toplantısında Adana, Antalya, Aydın ve Balıkesir'in ilçe belediye başkan adayları belirlenerek o illerin milletvekilleri parti genel merkezine davet edilip konuyla ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır” dedi.

“Gerek aday adaylarımız, gerekse de teşkilatımız son derece üst düzey bir olgunluk ve saygı içerisinde adaylık sürecini takip etmektedir” diyen Tüfenkçi, “Bu süreçte ve sonrasında belki ufak tefek kırgınlıklar olabilir, eleştiriler veya sitemler olabilir. Bunlar tabii hallerdir. Ancak Genel Merkezimiz kimi takdir edecek olursa olsun inanıyorum ki, bu takdire herkes sahip çıkacak ve samimiyetle kucaklayacaktır. Hedefimiz Malatya’daki muhalefetinde elinde bulundurduğu bütün belediyeleri kazanmaktır. Adayların resmileşmesinin ardından bizlerde İl Başkanlığı olarak açıklamamızı yaparız. Sonrasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Çakır ve ilçe adaylarımızla birlikte görkemli bir törenle aday tanıtımda da bulunacağız” dedi.

Kaynak: İHA