Memurlardan 'Sarı Liralı' Eylem

Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilciliği üyesi bir grup, Antalya Defterdarlığı önünde memurlara yapılan son zammı az bulduklarını öne sürüp maaş bordrolarını yaktı.


2013 Ağustos ayında memura 123 TL zam yapılması kararı alınmıştı. Zammın ardından 15 Ocak Çarşamba günü ilk zamlı maaşlarını alan memurlardan Türkiye Kamu-Sen üyesi 100 memur, bu zammın kendilerine yetmediğini ve açlık sınırında çalıştıklarını öne sürerek Antalya Defterdarlığı önünde eylem yaptı. Defterdarlık önünde bir araya gelen Kamu-Sen üyesi memurlar davul zurna eşliğinde slogan attı. Grup adına bir açıklama yapan Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi Bünyamin Seçme, yapılan zammı kınadıklarını söyleyerek, zammın sadece elektrik ve su faturalarını ödemeye yettiğini belirtti.

Seçme, Milli Bütçe'den alınan payın 6,4’lerden 5,1’lere indiğini belirterek şöyle konuştu: "Herşey iyi gidiyor diyenlere sesleniyoruz. Sarı liraları biz dağıtıyoruz. Memura yüzde 3 çok görüldü.

"
İki buçuk milyon kamu görevlisi ve emeklilerin 2 yıl boyunca bu zam yüzünden çile çekeceğini belirten Seçme, yoksulluk sınırının 179 TL artmışken memura 123 TL zam verilmesine üzüldüklerini söyledi.

TÜİK verilerinin doğruları yansıtmadığını kaydeden Seçme, sözlerini şöyle sürdürdü: "2013 yılı enflasyon hedefi yüzde 5,3 olarak belirlenmiş ve maaşlara ona göre zam yapılmıştır. 2013 yılında resmi enflasyon yüzde 7,4 olmuştur. Bu oran TÜİK’in enflasyon sepetindeki çoğunu halkın tüketmediği 454 çeşit ürünün ortalama artışını göstermektedir. Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık ve diğer ürünler bu oranın kat be kat üzerindedir."
Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi Bünyamin Seçme, açıklamanın ardından beraberinde getirdiği "Lira çikolata" kutusunu açıp lira çikolataları havaya saçarak, "Memurun kutusundan sarı liralar çıkıyor" dedi.

Yere koydukları ayakkabı kutusunun üzerine Memurun Kutusu yazısı yazdıran Seçme, kutuyu açarak içinden çıkan elektrik, su faturası ve maaş bordrosunu defterdarlık bahçesinde yaktı

Grup daha sonra olaysız dağıldı.
Kaynak: İHA