Hdp Genel Başkanı Tuncel İğdır'da

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Halkların Demokratik Partisi olarak Iğdır bizi çok ilgilendiriyor. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) olarak Iğdır'da kazandığımız belediyeyi, ilçeleri de alarak büyüteceğiz. İstanbul'da da Sırrı Süreyya Önder'le kazanacağız" dedi.

Kentteki bir düğün salonunda BDP'nin ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtım programına katılan Tuncel, Iğdır'a ikinci defa geldiğini, birinci gelişinde gözaltına alındığını ve bir gece gözaltında kaldığını söyledi.

Iğdır'daki morali ve coşkuyu iyi gördüğünü belirten Tuncel, "Halkların Demokratik Partisi olarak Iğdır bizi çok ilgilendiriyor. Barış ve Demokrasi Partisi olarak Iğdır'da kazandığımız belediyeyi, ilçeleri de alarak büyüteceğiz. İstanbul'da da Sırrı Süreyya Önder'le kazanacağız" diye konuştu.

Kentte milletvekilliğini ve daha sonrada belediye seçimlerini kazandıklarını anlatan Tuncel, şunları kaydetti:
"Biz burada belediye başkanlığını kazandık ama ne yazık ki belediye başkanımız Mehmet Nuri Güneş, KCK operasyonları kapsamında tutuklandı. Iğdır bizim için önemli, çünkü 3 ülkeye sınır olan bir il. Burada hem Azeriler hem Kürtler hem de Terekemeler yaşıyor. Halkların kardeşliği açısından çok önemli bir yer. Iğdır'da kazanmak Türkiye demokrasisi ve özgürlükler açısından da önemli. Biz bir yıllık yerel yönetimler deneyiminde bile ne kadar eşitlikçi davrandığımızı ayrımcılık yapmadığımızı gösterdik. Biz kazandığımızda önce Azerilerin bölgesine hizmet götürdük daha sonra Kürtlerin olduğu bölgeye hizmet götürdük."
Demokrasinin inşası için Iğdır'ın önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Tuncel, "Yani halkların kardeşliği açısından çok önemli bir yer. Bizim derdimiz belediyeyi kazanıp gidip oturmak değil, bizim derdimiz yerel demokrasiyi geliştirmek. Halkların kardeşliğini getireceğiz. Kadın özgürlüğünü geliştireceğiz. Dolayısıyla biz başka bir Iğdır istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Aralık Belediye Başkan adayı Kasım Alagöz, Halfeli Belediye Başkan adayı Ömer Aksu ve Hoşhaber Belediye Başkan adayı Ali Çam katılımcılara tanıtıldı.
Programa BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk ve partililer katıldı.

Kaynak: AA