Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) kapsamında anne adaylarına "Eğitici annelik kursu" eğitimi verildi.

GAMEK'den yapılan açıklamaya göre, eğitimli anne sayısını artırma, evlilik önecesi anneliği öğretme ve bunu meslek olarak düşünen adayların istihdam sürecine katkıda bulunmak amacıyla kurs düzenlendiği belirtildi.
GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, anne adaylarına her konuda eğitim verildiğini aktardı. Dündar, birçok kursiyerin eğitimleri başarıyla tamamlayarak, anaokulu, kreş, hastane gibi eğitim ve sağlık kuruluşlarında işe girdiğini kaydetti.


- Veremle Savaş Haftası

GAMEK tarafından kursiyerlere "Veremle Savaş Haftası" kapsamında seminer düzenledi.

Halk sağlığı uzmanları, Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen seminerde başta akciğerler olmak üzere tüm organlara tutunabilen hastalığa dünyada her yıl yaklaşık 9 milyon insanın yakalandığını belirtti.

Uzmanlar, veremin 2-3 hafta sürekli öksürme ve hapşırma, iştahsızlık sonucu vücut direncinin düşmesi, nefes darlığı, göğüs ve sırt ağrısı, kan tükürmesi gibi belirtileri olduğunu, özellikle çocukların verem aşısı yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

- Yerel seçimlere doğru

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ile İslahiye Belediye Başkan adayı Mustafa Köse İslahiye'ye ziyaretlerde bulundu.
Milletvekili Şeker ve Belediye Başkan adayı Köse, Kaymakam Ünal Çakıcıyı makamında ziyaret etti.
CHP heyeti daha sonra ilçede esnafları gezdi, vatandaşla bir araya gelip sorunlarını ve taleplerini dinledi.
Kaynak: AA