Gaün'a Hibe Desteği

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Nejat Koçer, Gaziantep Üniversitesi'ne (GAÜN) hibe desteği verileceğini bildirdi.

Koçer, yaptığı yazılı açıklamada, TÜBİTAK'ın üniversite sanayi işbirliğini sağlanması ve bilgiye dayalı geliştirilen yeni teknolojilerin sanayi kullanımına sunulması için Teknoloji Transfer Ofislerinin (TTO) güçlendirilmesi ve yenilerinin kurulmasının teşvik edilmesi amacıyla 10 üniversiteye yıllık 1 milyon lira hibe desteği vereceğini belirtti.

GAÜN'ün de bu üniversiteler arasında yer aldığını belirten Koçer, Koçer, şunları kaydetti:
"Üniversite ve sanayi arasında koordinasyon ve iletişimi sağlayacak TTO, akademik çalışmaların ürün ve hizmetlere dönüşmesinde ve patentlenmesinde çok önemli bir rol oynayacak. Bu ofislerin üniversitelerin, ulusal ve uluslararası kamu desteklerinden etkin bir şekilde yararlanabilmesi için proje ofisi gibi çalışmaları planlanıyor. Proje başvurularının hazırlanması, proje ortaklıkları kurulması ve izlenmesi konularında da faaliyet gösterecek. Yine üniversite-sanayi işbirlikleri, öğrenci ve akademisyenlerin girişimci fikirlerinin yeşermesi, akademik alanda edindikleri bilginin sanayide uygulamalarını görebilmeleri açısından da TTO'lar kritik roller üstlenecek."
Kaynak: AA