Bdp’den İğdır’da Konser

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, çözüm süreciyle ilgili, “Milyonlar bu sürecin arkasında bu sürecin bir barışa erdirilmesi için gece gündüz alanlarda tek insanımızın kanının akmaması için mücadele ediyor” dedi.

Bdp’den İğdır’da Konser

BDP tarafından Iğdır’da bir düğün salonunda düzenlenen konsere BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Eş Başkanı Sebahat Tuncer katıldı.

Konser öncesi konuşma yapan Buldan, çözüm sürecine değinerek, “Milyonlar bu sürecin arkasında bu sürecin bir barışa erdirilmesi için gece gündüz alanlarda tek insanımızın kanının akmaması için mücadele ediyor. Eğer bunu geç anladıysanız kusura bakmayın suç sizde. Biz yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. 40 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. 40 yıllık süreç içerisinde birçok yakınımızı kaybettik” dedi.

HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncer ise, “HDP olarak, Cenevre 2 konferansına Kürtlerin bağımsız olarak katılmasını önemli görüyoruz. Bu sadece Rojava Kürtleri acısında değil, Suriye’nin geleceği acından çok önemli. Eğer Suriye’deki Araplar, Suryaniler, Asuriler, Ermeniler, Kürtler ortak bir gelecek kuracaksa, oradaki Kürt halkının çıkaracağı iradenin Cenevre konferansına yansıması lazım. Bununla ilgili Van’da miting var onları selamlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından program Kürt müzik grubu Agıre Jıyan’ın konseriyle devam etti.
Kaynak: İHA