Ağ İle Avlanan Balıkçılara Ceza

Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırklareli Şeytan Deresi’nde yasak avlanan 3 kişiye 2 bin 871 TL ceza-i işlem uyguladı.

Ağ İle Avlanan Balıkçılara Ceza

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekiplerince Kırklareli Şeytan Deresi’nde ve çevresinde yasak olarak balık avlayan 3 kişiye ayrı ayrı 957 TL olmak üzere toplamda 2 bin 871 TL para cezası kesti.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, “Su Ürünleri Kontrol ekiplerince Şeytan Deresi ve çevresinde yapılan su ürünleri denetiminde yasal olmayan ağ ile avcılık yapan 3 kişiye ayrı ayrı 957 TL idari para cezası kesilmiştir” dedi.

Yasak yollarla avlanan balıkçıların ağlarına takılan balıkların canlı olması sebebi ile doğal ortamlarına tekrar bıraktıklarını dile getiren Keçeci, "Avlanan 17 adet sazan, turna, tatlı su kefali gibi balıkların canlı olmasından dolayı doğal ortama geri bırakılmıştır. Avcılık sırasında el konulan av araçlarının müsaderesi için Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Yasadışı su ürünleri avcılığına karşı su ürünleri denetimlerimiz devam etmektedir” ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA