Uşak'tan Kısa Kısa

Uşak Üniversitesi'nde Tarım Öğretiminin 168. Yılı Kutlamaları kapsamında, "Dünden Bugüne Tarım Öğretimi ve Tarım Öğretimine Gönül Verenler" konferansı düzenlendi.

Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Ziraat ve Doğa Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen konferansın açılışında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Türkiye'nin tarım potansiyelinden bahsederek uygulanacak politikalar ile tarım sektörünün daha da ileriye gideceğini belirtti.

Tarım sektörünü diğer sektörlerden ayıran en önemli özelliğin hem sosyal hem de ekonomik boyutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çelik, şunları kaydetti:
"Tarımdaki var olan potansiyelin ortaya çıkartılması ancak tarım eğitimine verilecek destek sayesinde bilinçli üretimle mümkün olabilecektir. Üniversitemiz Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi deneyimli, bilgili ve iyi yetişmiş bir kadroya sahiptir. Tarım eğitiminde kalitenin yükseltilmesinde bu kadro önemli bir rol oynayacaktır. Uşak Üniversitesi olarak buna önem veriyoruz."
Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercüment Osman Sarıhan ise tarım ve tarımsal öğretimin küreselleşen dünyada öneminin giderek arttığına işaret etti.
Artan dünya nüfusunun beslenmesinde güvenilir su kaynaklarına, gıda ve tarım ürünlerine olan ihtiyacın her geçen gün arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Sarıhan, şunları aktardı:
"20| yüzyılın ortalarından itibaren tüm dünyada kalkınma sanayileşmeyle özdeşleştirilmiş, tarım geri bırakılmıştır. Neticesinde bugün, dünyada milyonlarca insan maalesef güvenilir ve temiz su kaynaklarından uzak, tarımsal ürün ve gıdalardan yoksun olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar. Dünyada gelişmiş ülkelerde gıda ve tarımsal ürünlere ulaşmanın kolaylığı bir yanda dururken, az gelişmiş olan ülkelerde bu ürünlere ulaşmada karşılaşılan zorluklar maalesef büyük bir tezat olarak karşımıza çıkmaktadır."
- Emniyete araç hibesi
Eşme'de hayırsever girişimcilerin katkısıyla alınan bir otomobil, Emniyet Müdürlüğü'ne hibe edildi.
Kaymakam Türker Çağatay Halim, gazetecilere yaptı açıklamada aracın emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından asayiş hizmetlerinde kullanılacağını belirterek, "Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Devlet- millet kaynaşmasının güzel bir örneğini verdik" dedi.

- DSP'ye iki aday daha
DSP İl Başkanı Yadigar Benli, partiye iki tane aday adayı başvurusu yapıldığını belirterek belediye başkan adayını ilerleyen günlerde açıklayacaklarını söyledi.

Benli, düzenlediği basın toplantısında, aslında bugün belediye başkan adayını açıklamayı planladıklarını, fakat son anda iki tane daha aday adaylık başvurusunda bulunulduğunu belirtti.

Şu an 6 aday adaylarının olduğunu ifade eden Benli, başkan adayını ilerleyen günlerde açıklayacaklarını bildirdi.
Benli, bir gazetecinin "Mevcut bağımsız belediye başkanı Ali Erdoğan'ın CHP'den belediye başkan adayı gösterilmesi durumunda bir grup partilinin CHP'den istifa edip DSP'nin adayını destekleme konusunda bazı söylentiler var, böyle bir işbirliğinde misiniz?" sorusu üzerine, şöyle konuştu:
"Biz hiç kimse ile işbirliği içerisinde değiliz. DSP'nin her gelene kapısı açıktır. Bütün adaylarımızı kendi içimizden çıkaracağız. Hiç kimse ile seçim işbirliği gibi herhangi bir pazarlığa girmemiz söz konusu bile olamaz."
Kaynak: AA