Tkdk'dan Yerel Ürünlere Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, yerel ürünlerin desteklenmesi adına TKDK hibe fonlarının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Dağdeviren, Çivril ilçesinde ayçekirdeği yetiştiricileri ile yaptığı toplantıda, Denizli'de 2013 yılı içinde yatırımını tamamlayan girişimcinin hibesini aldığını, bunun yeni yatırımcıları cesaretlendirdiğini, 11. çağrıda Çivril'den 55 proje başvurusu aldıklarını kaydetti.

Ocak ayı sonuna doğru 12. çağrı ilanına çıkılacağını ifade eden Dağdeviren, şunları söyledi:
"Son düzenleme ile Denizli ili için 'Yerel Ürünler' listesi yayınlandı. Yerel ürünlerin desteklenmesi adına TKDK hibe fonlarının değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yeni süreçte Denizli leblebisi, Tavas baklavası, Babadağ adaçayi, ayçiçeği, Çal karası üzümü, Çameli kuru fasülyesi, Kale biberi, pekmez, nar-nar ekşisi ve yanık kokulu ayran-yoğurt gibi birçok gıda ürünü ile yine Denizli'ye özgü Buldan bezi, Denizli traverteni, Yeşilyuva ayakkabısı, Yatağan palası ve çömlekçilik alanlarına da destek olabileceğiz. Kuruyemiş sektörünü önümüzdeki ilk çağrıda destekleyebileceğiz. 12. çağrı dönemini kuruyemiş sektörü için bir fırsat haline getirmek istiyoruz. "
Toplantıya Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Pekdemir ve Yüksel Tanrıkulu ile Çivril, Çal,Baklan ve Bekilli ilçelerinden ticaret borsalarının üyeleri katıldı.

Kaynak: AA