Göletlerdeki Su Seviyesi Düşüyor

Yozgat'ın şehir içme suyunun bir bölümünü karşılayan göletlerdeki doluluk oranı 10'a kadar düştü.

Kirazlı ve Cevdet Dündar göletlerinde incelemede bulunan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlardan suları tasarruflu kullanmaları istedi.
Başer, Türkiye gibi Yozgat'ın da son yılların en kurak mevsimini geçirdiğini belirterek, "Bu yıl yeterince yağmur ve kar yağmadı. Şehir içme suyunun bir kısmını sağlayan göletlerimizde doluluk oranı yüzde 10'lara kadar düştü. Yozgat şehir içme suyunun büyük bölümü Arapseyfi mevkisindeki kuyulardan karşılanıyor. Şu an için kuyularda bir sıkıntı bulunmuyor ancak vatandaşlarımızdan isteğimiz, suları tasarruflu kullanmaları" dedi.

Yozgat Belediyesi olarak yaz aylarında yaptıkları çalışmalarla ilde su sıkıntısına karşı tebdir aldıklarını ifade eden Başer, şunları kaydetti:
"Arap Seyfi Çalatlı bölgesinde açtığımız kuyulardan su takviye ederek su sıkıntısı yaşatmamaya çalışacağız. Elimizde su stokları tamamen eridi. İnşallah yağışlar olur ama olmasa bile önümüzdeki dönemde Musabeyli Cemil Çiçek Barajı su tutmaya başladı.

Oradan gelecek suyu da takviye edeceğiz. Yozgat'ın en az 50-60 yıllık su ihtiyacını Musabeyli Cemil Çiçek Barajı karşılamış olacak. Kuraklık nedeniyle göletlerde su kalmadığı için bu aralar suyu sadece kuyulardan temin ediyoruz."

Kaynak: AA