Eruhlu Çocukların Yüzü Gülecek

İki üniversiteli genç kızın hazırladığı ve KYK Genel Müdürlüğünün koordinesiyle gerçekleşen "Bir Bot Bir Mont" projesiyle 370 yurttan toplanan yardımlar Siirt'in Eruh ilçesindeki köylerde okuyan öğrencilere dağıtılacak.

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Eğitim Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, YURTKUR'a bağlı Siirt Kız Yurdu'nda yapılan "Kişisel Gelişim Seminerleri" sırasında öğrencilerden Rengin Kurt ve Şehriban Arsalan tarafından Siirt'in Eruh ilçesi köylerinde okuyan öğrencilere "Bir Bot Bir Mont" projesinin hazırlandığı belirtildi. Açıklamada, Kurt ve Arslanı'nın hazırladıkları projeyi KYK'ya sunarak yardım istedikleri ifade edildi.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kampanyanın sona erdiği belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:
"KYK Genel Müdürlüğü, bölge müdürlüklerine gönderdiği yazıyla yurtların kampanyaya destek olmasını isteyerek, bu faaliyetin Türkiye'nin bütün yurtlarındaki öğrencilere ulaşılmasını sağladı. YURTKUR'un Türkiye genelindeki 370 yurdunda aynı anda "1 Bot 1 Mont" projesi için bütün öğrencilerin katılımıyla heyecanlı ve hummalı bir seferberlik başladı.

Kampanya kapsamında toplanan montlar ve botlar özenle paketlenerek ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere hazır hale getirildi.

"
Öte yandan açıklamada, toplanan bot ve montların 16 Ocak 2014 Perşembe günü ilçenin 6 köy ilkokulunda öğrenim gören çocuklara dağıtılacağı bildirildi.

Kaynak: AA