Devrek’te 'devrek’e Cezaevi İstemiyoruz'Eylemi

Devrek’te düzenlenen etkinlikte 'Devrek’e cezaevi istemiyoruz' eylemi düzenlendi.

Devrek’te 'devrek’e Cezaevi İstemiyoruz'Eylemi

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Devrekli genç işadamları, esnaflar, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte ilçeden taşınan Jandarma Taburu’nun yerine yapılması gündemde olan cezaevi ile ilgili eylem gerçekleştirildi.

Devrek Cumhuriyet Alanında düzenlenen ”Devrek’te Cezaevine Hayır” eylemine yüzlerce kişi katılırken taburun yerine cezaevi yapılmaması ve baston diyarı Devrek’in cezaevi ile anılmaması için açılan döviz ve atılan sloganlarla yetkililere seslerini duyurmaya çalıştılar.

Eyleme katılanların adına basın açıklaması yapan Yıldıray Bekmezci,” Şu anki tepkimiz hiçbir siyasi oluşum dahilinde değildir. Sadece Devrek gençleri ve Devrek esnafı olarak buradayız. Artık Devrek için buradayız. Biz Devrek halkı olarak bu güne kadar hep sustuk artık susmayalım
Artık Devrek için yapılan bu kadar vurdumduymazlığa bir dur demeliyiz ve soruyorum size? Bugüne kadar Devrek’ten aldılar Devrek’e ne verdiler?
Sevgili Devrek halkı, Devrek çok zengin bir kasaba iken yanımızdaki ilçeler daha doğru dürüst gelişmemişken bizim fabrikalarımız ve birçok işyerlerimiz vardı ne oldu bunlara? Devrektaş kapandı, orman ürünleri fabrikası Orüs kapandı, süt fabrikamız kapandı, kireç fabrikamız kapandı ve bunlar gibi unuttuğumuz iri ufaklı bir sürü işletmeler kapandı. Ya Devrek için önemli olan projeler ve elimizden alınan değerlerimiz. Onlar da gitti elimizden sessizce Yedigöller Milli Parkı’nı aldılar Bolu'ya verdiler. Köprübaşı Barajı’nı bile elimizden aldılar. Dorukan tüneli ve civarındaki ormanlarımız Karabük dâhil edildi, bu ormanlarımız daha sonra Bolu’ya peşkeş çekildi, Eğerci civarındaki ormanlarımız Düzce’ye verildi ve bizi muhatap bile almadılar Eğerci ve Özbağı Beldeleri kapatıldı ve köy oldu. İçme suyu ve akarsularımız gitti, karayollarına kapatılma kararı verildi sıra orman işletmesin de artık yeter diyoruz Devcrek’en aldıkları yeter
Askeri Alay küçüldü tabur oldu tabur kalacak denildi tabur’da kapatıldı Yerine yatırım yapılması beklenirken, bugün elimizde kalan en değerli yere cezaevi yapılacak Devrek’in bir cezaevine mi ihtiyacı var? Göçlerin durması ve insanlarımızın tekrar memleketlerine dönmeleri için yeni yatırımlar gelmesi gerekmektedir. Sayın Devrek halkı şimdi sesimizi çıkarmanın tam zamanıdır. Biz sustukça hep bizden aldılar. Şimdi de tabur arazisinin yerine cezaevi yapılarak Devrek’in önünün tamamen kesilmesini Devrek’i muhtaç bir duruma düşürmek istiyorlar. Bugün bazı beldeler ilçe olmak için çalışırken, biz sustukça bizi de belde yaparlar. Devrek’in en değerli en güzel yerine cezaevi yapılmasını istemiyoruz. Devrek’ten bu kadar aldıkları yeter. Bu yer bizim bıraksınlar Devrek halkı olarak burada yapılacak projeye biz karar verelim. Bizim bilgimiz haricinde burada tasarrufta bulunmasınlar. Çok açıkça söylüyoruz tabur arazisine ceza evi yapılmasını istemiyoruz, zaman birlik zamanı Devrekli olarak aynı fikirdeyiz ve cezaevine karşıyız. Sayın Devrek halkı sizin adınıza buradan ilgili makamlara sesleniyorum. İş işten geçmeden tabur arazisi ile ilgili Devrek halkına bir hafta içinde net bir cevap verilmesini istiyoruz. hepimiz Devrekliyiz bu sorun hepimizin sorunu hepinizi birlik olmaya davet eder, bugün burada toplanarak ve bize destek verdiğiniz için teşekkür ederiz Devrek halkı olarak desteklerinizin devamını dileriz. Bunun burada kalmayacağını beyan ederiz” diye konuştu.

Eylemin ardından kalabalık olaysız bir şekilde toplantı yerinden ayrıldı.
Kaynak: İHA