Çakır Açıklaması

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “2-3 dönemde yapılamayan hizmetleri 5 yılda yaptık.

Çakır Açıklaması
Hizmetleri tamamlamak için ikinci 5 yıllık dönem daha istiyorum” dedi.

Malatya Belediye Başkanı, 30 Mart 2014 yerel seçiminde AK Parti’den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olan Ahmet Çakır, 2013 yılını ve 5 yılını İhlas Haber Ajansı (İHA) Malatya muhabirine değerlendirdi.

Yaptıkları hizmetleri dile getirirken belediyenin kurumsallaşması, kent bilgi ve coğrafi bilgi sistemi, süper hizmet masaları oluşturulması, dijital arşivin oluşturulması, e-belediye, borç sorgulama gibi hizmetlerinin kendi döneminde olduğuna dikkat çeken Çakır, 5 yılda altyapıya da önem verdiklerini vurguladı.

“Asbest boruların değiştirilmesine önem verdik. 120 kilometreyi bulan drenaj sistemi yaptık. 75 kilometre yeni yıllar açtık. Kuzey Kuşak Yolu açılıyor. Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 3 bin 200 konutun inşaatı yapılıyor. Toplamda 4 bin konutun bir kısmı tamamlandı, 3 bin 200 konutun inşaatı devam ediyor. 5 semt konağı, 17 çok amaçlı belediye sosyal tesisi yapıldı. Aile Danışma Merkezi ve sanat merkezi bizim dönemimizde oluşturuldu” diyen Başkan Çakır, 200’ün üzerinde cadde ve sokağın yenilendiğini aktardı.

Ayakkabıcılar Çarşısı, Mısır Çarşısı, Peynirciler Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı’nda yeniden düzenleme yapıldığını hatırlatan Çakır, “Eski Şire Pazarı’nı yapıyoruz. Çevre yolu Şire Pazarı yanında altgeçit üstünü kapattık. Şehrin batı girişi şehrin görünen yüzü. Yol 5-20 metre arasında genişletildi. 30 dönüm alan içinde 6 bin metrekare kapalı alan olan yeni Nikah Sarayı, şeker arazi içine 60 bin dönüm alan içerisinde 16 bin 500 kapalı alan yaşam ve spor merkezi inşaatı devam ediyor. Sanat galerisi binası yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA