Beü Rektörü Doğru, 2013 Yılını Değerlendirdi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru düzenlediği basın toplantısıyla üniversitenin 2013 yılı faaliyetlerini değerlendirdi.

BEÜ Rektörlüğü Toplantı Salonunda, basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Doğru, BEÜ'nün dünya çapında kaliteli eğitim veren üniversiteler arasında yerini alacağını söyledi.

BEÜ'nün bölgede yeni kurulan üniversiteler arasında ilk defa "ISO 9001 kalite belgesi" alan bir üniversite olduğunu ifade eden Doğru, şöyle konuştu:
"Aralık ayında gelen bir komisyon tarafından denetlenen üniversitemize olumlu rapor verildi.

Biz kaliteli bir eğitim vermek için çalışıyoruz. Bunu da tescillemek istedik. Bu şekilde dünya çapında kaliteli eğitim veren üniversiteler arasında yerimizi alacağız. Üniversitemiz bu yıl büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Bu yıl 1. Dünya Savaşının 100| yılı dolayısıyla düzenlenecek sempozyuma, Bitlis Eren Üniversitesi ev sahipliği yapacak. Sempozyum Türk Dil Kurumu tarafından organize edilecek. Böylesi organizasyonlar yüzyılda bir gelir. Bunun için önemli bir organizasyon olacağına inanıyoruz."
Kampüs alanında bazı inşaatların yapımının bitirildiğini bazılarının ise tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Doğru, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi bina inşaatını yıl sonuna kadar ve Menduh Eren Cami inşaatının da 2015'te tamamlanacağını ifade etti.

Doğru, "Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu inşaatına 2014'de başlayacağız. Sezon sonuna kadar binayı bitirmeyi hedefliyoruz. Yeni açılan İslami Bilimler Fakültesinde de proje çalışmalarının bitirilmesi ve temel atılması amaçlanıyor. Misafirhanemiz bitti. Tefrişatında da sona yaklaştık. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız" diye konuştu.

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Güney, Prof. Dr. Sabir Rüstemli'de katıldı.

Kaynak: AA