'1 Bot, 1 Mont Projesi'nde Mutlu Son

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda başlatılan kampanya mutlu sonla noktalandı.

'1 Bot, 1 Mont Projesi'nde Mutlu Son
Toplanan mont ve botlar Siirt’in Eruh ilçesindeki 6 köy ilkokulunda öğrenim gören öğrencilere ulaştırılmak üzere hazırlandı ve yola çıkmayı bekliyor. Mont ve botların dağıtımı 16 Ocak Perşembe günü yapılacak.

YURTKUR Siirt Kız Yurdu’nda “Proje Hazırlama ve Sunum Teknikleri” seminerinden etkilenen Rengin Kurt ve Şehriban Arslan isimli öğrenciler, ilköğretim okuluna giden öğrenciler için “1 bot 1 mont” projesini başlattı. “Hayat kendiliğinden ne iyi ne kötüdür; ona iyiliği de kötülüğü de katan bizleriz” sloganıyla yola çıkan Rengin Kurt ve Şehriban Arslan, engellere rağmen pes etmediklerini belirterek, "Elimize geçen her kolinin kardeşlerimizin yüzünü güldüreceğine çok inandık" diye konuştu

Projelerine destek için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne yazı göndererek destek isteyen yardımsever öğrenciler, bu çabalarıyla Türkiye’nin bütün yurtlarında öğrencilere ulaşılmasını sağladı. YURTKUR’un Türkiye genelindeki 370 yurdunda aynı anda “1 bot 1 mont” projesi için bütün öğrencilerin katılımıyla heyecanlı ve hummalı bir seferberlik başladı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kampanya geçtiğimiz günlerde sona erdi. Kampanya kapsamında toplanan montlar ve botlar özenle paketlenerek ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere hazır hale getirildi

Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen eğitim faaliyetlerinin bir parçası olan “Kişisel Gelişim Seminerleri” ilk meyvesini anlamlı bir projeyle vermiş oldu. Siirt’te iki duyarlı üniversiteli gencin attığı hayırlı adım bütün KYK yurtlarında ses buldu.

“1 bot 1 mont” projesinde şimdi sırada kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerinin Siirt’teki öğrencilere dağıtılması bulunuyor. Toplanan bot ve montlar 16 Ocak 2014 Perşembe günü Siirt'in Eruh ilçesi köylerinde ilköğretim okuluna giden bütün öğrencilere dağıtılacak.
Kaynak: İHA