Bakan Müezzinoğlu Tekirdağ'da Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Şimdi bu 11 yılda ne oldu? Türkiye istikrarı yakaladı. Millet neyi başardı? Siyasi istikrarın güçlü bir şekilde arkasında durmayı başardı. Siyasi istikrarın arkasında güçlü durunca, ekonomik istikrar geldi. Ekonomik ve siyasi istikrar, bizim başarımızı devam ettirmemizdeki en büyük dayanağımızdır'' dedi.

Müezzinoğlu, Çorlu ilçesindeki Müstakil İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin (MÜSİAD) Tekirdağ İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kuruluşundan bu yana yaşadığı sıkıntılı süreci anlatarak bu güne kadar yapılan darbelerin siyasi ve ekonomik istikrarın bozulması amacı taşıdığını kaydetti.

Müezzinoğlu, yakın tarihte yapılmak istenen darbe girişimlerinin, Türkiye'de son dönemlerde tarihi projelerin adımlarının atılmasından dolayı rahatsızlık duyan çevreler tarafından planlandığını belirterek, bu projelerin engellenmesinin amaçlandığını ifade etti.

Türkiyede, siyasal ve ekonomik istikrarı bozma çabası içinde olanların suyu bulandırıp balığı sadece kendilerinin tutmak istediğini belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
''Şimdi bu 11 yılda ne oldu? Türkiye istikrarı yakaladı. Millet neyi başardı? Siyasi istikrarın güçlü bir şekilde arkasında durmayı başardı. Siyasi istikrarın arkasında güçlü durunca, ekonomik istikrar geldi. Ekonomik ve siyasi istikrar, bizim başarımızı devam ettirmemizdeki en büyük dayanağımızdır. Milleti sömürmeye alışmış olanlar, milletin cebinden elini çekmeyenler, bu milleti hortumlamaya alışmış olanlar, bu milletin ümüğünü sıkarak bir eli milletin cebinde hortumlamaya çalışanlar, AK Parti iktidarında ümüğü sıkma gücünü kaybetti ve hortumlama gücü her geçen gün zayıfladı. Şimdi öyle olunca, hortumlamaya alışmış olanlar, baş musluğun kesilmiş olduğunu fark etti ve diğerlerine de söyledi.

Gezi olaylarında problem, 12 ağacın kesilmesi ve bir başka yere taşınması mıydı? Dert o değildi. İstikrarı bozmaktı, faizleri yükseltmekti, Türkiye'nin siyasi istikrarını zedeleyerek, dünyadaki istikrarı bozmak isteyenlere içeridekilerin çanak tutma oyunuydu. Dünyada, tabii ki Türkiye'nin büyüyerek gelişmesinden rahatsız olanlar var, olacaktır da. Türkiye'nin Marmaray'ı yapmasından rahatsız olanlar var. Üçüncü havaalanını yapıyor olmasından rahatsız olanlar olacaktır. Türkiye'nin, üçüncü Boğaz Köprüsü'nü yapmasından, şehir hastanaleri gibi Türkiye'nin bölgenin sağlık merkezi olmasından rahatsız olanlar olacaktır. Türkiye'nin sağlık turizminden ve sağlık teknolojilerinden ilaç sanayisinden ve önümüzdeki dönemdeki vizyonundan rahatsız olanlar olacaktır.''
-''Türkiye artık kendi ilacını üretmeli''-
Türkiye'nin artık, kendi ilacını üretecek seviyeye ulaştığını belirten Müezzinoğlu şöyle devam etti:
''Türkiye artık kendi ilacını üretmeli. Kendi patentini üretmeli. Kendi kanserle ilgili buluşunu dünyaya sunmalı. Kendi tıbbi teknolojisini üretebilen, tıbbi teknolojide söz sahibi olan hem kendi ihtiyaçlarını karşılayan, hem de bölgedeki ihtiyaçlara pazar oluşturan ve dolayısıyla cari açığı olan değil, cari açığa katkı sağlayan bir ülke olmalı diyoruz. Ama bundan rahatsız olanlar var. 2023 vizyonundan rahatsız olanlar, yurt dışındakileri anlıyorum da yurt içinde çanak tutanları anlamakta zorluk çekiyorum.''
Bakan Müezzinoğlu, gezi olaylarında polise aşırı yetki verildi diye tepki gösterenlerin Almanya'da son dönemde yaşananlar karşısında sessiz kaldığını belirterek, şunları söyledi:
''Gezi olayları dolayısıyla Merkel'e mektup yazan Kılıçdaroğlu'na şimdi diyorum. Hamburg'da, kültür merkezine karşı, halkın veya vatandaşın direnişi var. Merkel, Polisin yetkilerini arttırdı mı? Burası olağanüstü bölge dedi mi? Polise her türlü yetkiyi vererek, bu olayları bastır dedi mi? Hadi bakalım yaz mektubu, hadi görelim Merkel'e şikayet ediyordun. Peki, şimdi Almanya'da demokrasi ve hukuk mu elden gitti. Almanya'da diktatörlük mü oldu? Merkel'e diktatör diyebiliyor musun? Merkel'e, orada demokrasiyi elden götürdün diyebiliyor musun, hukuku zedeledin diyebiliyor musun?''
Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'de siyasi mühendislik projesi yapanlara 11 yıldır teslim olmadıklarını belirterek, ''Çünkü geldiğimiz noktada, bu ülkede en çok hukuk devletini isteyen biziz. Hakkın ve adaletin, meşru bir şekilde olmasını isteyen biziz'' dedi.

-''Birçok referandum ve Anayasa değişikliğini biz yaptık'-
AK Parti'nin, birçok referandum ve Anayasa değişikliği yaptığını ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
''AK Parti iktidarında birçok referandum ve Anayasa değişikliği yapıldı. Bunu da milletin ümüğü sıkılmasın diye, milletin kaderiyle birileri oynamasın diye, daha çok demokrasinin, daha çok hukukun, daha çok insan haklarının, daha çok hesap edilebilir bir ekonomik gelişmenin ve istikrarın olması için yaptık. Ama, birileri fırsatçılık yaparak burayı yine kendi istediği gibi şekillendirerek, burada birçok hesabı millet adına yaparım... Öyle bir savcı organizasyonu ki belediyeciliği de o biliyor, bankacılığı da o biliyor, TOKİ'yi de o biliyor. bütün uzmanlık alanları, işadamlarımızın her şeyini de o biliyor. Tek bir torbada, bu ülkenin kaderiyle oynuyorlar.''
Müezzinoğlu ayrıca, son dönemde yaşananlarla Başbakanın, Cumhurbaşkanı olmasının ve 2023 vizyonunun engellenmesinin amaçlandığını söyledi.

Çorlu Omurtak Caddesindeki esnafa kandil simidi dağıtarak kandillerini tebrik etti.
Bakan Müezzinoğlu, Çorlu'daki temasları çerçevesinde Balkan Göçmenleri Derneği'nin üyeleriyle Cumhuriyet Meydanındaki bir kafede biraraya gelerek, bir süre basına kapalı görüştü.
Çorlu Devlet Hastanesi ve hastanede tedavi gören hastaları da ziyaret eden Müezzinoğlu, Tekirdağ'daki temaslarının ardından karayoluyla İstanbul'a hareket etti.
Kaynak: AA